12. března 2012 • 12:56

Woods je zraněný, vzdal turnaj kvůli potížím s achilovkou

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdálo se, že americký golfista Tiger Woods po všech problémech zamíří v klidu znovu směrem k vrcholu. Jenže v neděli musel kvůli zdravotním problémům odstoupit z World Golf Championships. Pokračovat mu nedovolila bolavá levá noha.



„Když jsem se ráno rozcvičoval, cítil jsem, že mám ztuhlou achilovku. Během dne se to zhoršovalo. Když jsem odpálil první ránu na dvanácté jamce, rozhodl jsem se, že musím odstoupit. V minulosti bych možná zkoušel pokračovat ve hře, ale tentokrát bylo nutné skončit. Zkraje týdne si zajdu na vyšetření,“ uvedl Woods v prohlášení.

Na turnaji hrál solidně, i když po jedenácti nedělních jamkách mu scházelo deset úderů na lídra. I když si v sobotu pochvaloval, že s nohou nemá problémy, v neděli viditelně kulhal, měnil boty, jeho achilovka byla nateklá.

Jen chvíli poté, co zahájil první ranou dvanáctou jamku, nechal se odvézt k autu a následně odjel se svým caddym.

„Nevěnoval jsem tomu moc pozornosti, ale vypadalo to, že odpal na dvanáctce ho opravdu bolel. Jen mi potřásl rukou a řekl, že musí jít. Moc toho nepověděl, ale z výrazu bylo vidět, že ho to bolí,“ líčil pro stránky PGA další hráč Webb Simpson.

Kvůli zdravotním problémům vzdal Woods, jenž naposledy zazářil před týdnem na Honda Classic, kde zahrál nejlepší finálové kolo v životě a proháněl vítězného Roryho McIlroye, třetí turnaj za tři roky. Za čtrnáct dní by měl hrát na Arnold Palmer Invitational, jež o dva týdny předchází slavnému majoru Masters.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud