4. srpna 2015 • 15:50

Ve Skotsku jí pršelo vodorovně. Doma Spilková hecuje fanoušky

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadatelé jednoho z golfových vrcholů sezony v Česku, turnaje Tipsport Golf Masters od pátku do neděle v Plzni na Dýšině, sázejí na velkou diváckou podporu pro domácí jedničku Kláru Spilkovou. Ta se pár dní před akcí zájem fanoušků ještě snaží vyšroubovat. Za nejoriginálnější motivační slogan nabízí rodinné vstupné na všechny tři dny zadarmo. Vybírat bude už dnes večer.



Směr Plzeň, kde se hřiště na Dýšině nachází, vyráží Klára Spilková ze Skotska. Prožila tam poněkud rozporuplný třetí start v kariéře na British Open, na němž obsadila dělené 110. místo. Zahrála jedno vynikající kolo (-3) a jedno špatné (+13) poznamenané deštěm.

„Za chvíli to rozdýchám a jede se nanovo!“ slíbila krátce poté, co ani na třetí pokus na slavném turnaji neprošla cutem. A tak se taky stalo.

Na Dýšinu k domácímu turnaji chce Spilková dorazit v plné síle. Fanoušci mohou vymýšlet motivační slogany a posílat je na její mailovou adresu klara@klaraspilkova.eu, hráčka pak ten nejlepší vybere. Rodinné vstupné obsahuje dvě vstupenky pro dospělé a dvě pro diváka do 22 let na celou dobu turnaje. „Podpory fanoušků si velmi vážím a už se na ně těším,“ vysvětluje golfistka svoji originální soutěž.

Doma ji čeká velké horko, tedy opačné podmínky od těch, které panovaly při British Open ve Skotsku. Druhé kolo hrála dlouhých šest hodin, k večeru bylo jen sedm stupňů nad nulou a končila téměř za tmy.

Hřiště ji pořádně potrápilo.

„Během druhého kola začalo pršet vodorovně, hned na druhé jamce a v průběhu celého dne se počasí zhoršovalo. Foukal úplně opačný vítr než předcházející dny a hřiště, které jsme doposud hrály, bylo najednou úplně jiné. Musím říct, že to byla ta nejtěžší zkouška, kterou jsem kdy na golfovém hřišti zažila. Bylo to velice těžké nejen herně, ale i psychicky,“ ohlížela se Spilková.

„Například jamku číslo 16 jsem hrála první den – drive a wedge do greenu. V druhém kole to byl drive, trojka dřevo a wedge do greenu,“ popsala ve své tiskové zprávě ryze golfovou terminologií mladá hráčka situaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud