9. listopadu 2020 • 21:08

O kus blíž olympiádě. Lieser v golfovém žebříčku poskočil o 253 míst

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Ondřej Lieser udělal díky premiérovému titulu na evropské Challenge Tour veleskok ve světovém žebříčku. Triumf z Cádizu ho posunul o 253 míst - z 554. pozice se v dnešním vydání dostal na 301. příčku. Zvýšil tak své šance bojovat o účast na olympijských hrách v Tokiu, které se uskuteční příští rok.



V čele žebříčku zůstal Američan Dustin Johnson a tento týden bude vedení před Španělem Jonem Rahmem hájit na majoru Masters v Augustě.

Devětadvacetiletý Lieser vylepšil posunem na 301. místo vlastní české maximum mezi muži. „To je další historický okamžik, který mě moc těší,“ napsal na sociálních sítích a ke svým úspěchům dodal: „Beru je jako skvělou událost nejen pro sebe, ale i pro celý český golf, který se tím posouvá dál.“?

Žebříček představuje jediný způsob, jak se probojovat mezi šedesát hráčů na olympiádu. „Jde o jednu z věcí, která mě opravdu hodně zajímá,“ řekl Lieser minulý týden serveru iSport.cz. A 301. místo ho do hry o olympiádu katapultovalo. „Je to hrana olympiády,“ podotkl s vědomím, že posledním golfistou, který by se z redukovaného pořadí do Tokia dostal, byl k 2. listopadu 289. hráč světa Mito Pereira z Chile.

Do konce kvalifikačního období je ale ještě spousta času, pro muže se uzavře 21. června a pro ženy o týden později. Klára Spilková by mohla navázat na účast na hrách v Riu de Janeiro 2016. V současnosti je 287. hráčkou světa, čímž by se do Tokia kvalifikovala z 53. místa olympijského žebříčku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud