23. června 2023 • 21:59

Domácí golfové hvězdy nezačaly v Berouně dobře, vede Angličanka Dawsonová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácím golfistkám se úvod turnaje Ladies European Tour (LET) v Berouně nevydařil. Žádná z nich nedokázala splnit normu hřiště a ve výsledkové listině Czech Ladies Open figurují první česká jména až na dělené 28. pozici se ztrátou pěti ran na vedoucí Angličanku Anu Dawsonovou. Ještě o jeden úder horší výsledek zaznamenala obhájkyně prvenství Jana Melichová a další ránu ztratily domácí jednička Klára Davidson Spilková či vítězka předchozího German Masters Kristýna Napoleaová.



O místo na konci třetí desítky pořadí se se skóre +1 dělí mimo jiné Kateřina Vlašínová a amatérky Patricie Macková a Denisa Vodičková. Melichová i kvůli double bogey na deváté jamce následuje na 46. místě společně s Terezou Meleckou.

Spilková jako obhájkyně druhého místa a čtvrtá žena letošního žebříčku Race to Costa zahrála od čtvrté jamky tři bogey za sebou, Napoleaová se dopustila double bogey na šestnáctce. Spolu s nimi se o 61. příčku dělí také nejlepší hráčka loňského ročníku druhé nejvyšší evropské série LETAS Sára Kousková i amatérka Miriam Barcalová.

Dawsonová zahrála 68 ran (-4) a vede o jeden úder před kvartetem pronásledovatelek. Mezi nimi je i Španělka Ana Peláezová, jež je coby druhá žena sezonního pořadí nejvýše postavenou hráčkou ve startovním poli čítajícím 132 hráček.

Czech Ladies Open se hraje s dotací 300 000 eur a v sobotním druhém kole se rozhodne o účastnicích nedělního finále.

Golfový turnaj žen Tipsport Czech Ladies Open evropského okruhu Ladies European Tour v Berouně (par 72, dotace 300.000 eur) - po 1. kole:

1. Dawsonová (Angl.) 68, 2. Herbinová (Fr.), Peláezová (Šp.), Wikströmová (Fin.) a Dagarová (Indie), ...28. m.j. Macková (am.), Vodičková (am.), Vlašínová všechny 73, 46. m.j. Melecká, Melichová obě 74, 61. Barcalová (am.), Kousková, Napoleaová, Davidson Spilková všechny 75, 88. Váňová 76, 102. Burdová (am.), T. Koželuhová obě 77, 107. Váchová (am.), Saint Germain (am.) obě 78, 131. E. Koželuhová (všechny ČR) 84.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud