7. října 2023 • 13:33

Šlágr MS v ragby: Je tu čas samurajů, Japonci s Argentinou o čtvrtfinále

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový šampionát ragbistů čeká poslední víkend před play off. O postup do čtvrtfinále se v přímém souboji v neděli utkají Japonsko s Argentinou. Statečné květy versus Pumas, to může být zatím jeden z vrcholů francouzského MS. Favorit utkání není a jde o všechno. „Je tu čas samurajů, vytáhneme na ně naše katany, abychom je porazili,“ hecuje svůj tým japonský pilíř Keita Inagaki.



Matematika je jasná. Japonci i Argentinci porazili ve skupině D Samou i Chile a shodně prohráli s již jasnými vítězi skupiny Angličany. Byť mají Pumas výrazně lepší skóre než jejich nedělní soupeři a stačit by jim mohla i remíza, stylizují se Jihoameričané do role outsiderů.

„Japonsko na posledním šampionátu postoupilo do čtvrtfinále, je to těžký a dynamický soupeř, který má jasný plán a dokáže ho naplňovat,“ snaží se Juan Martin Fernandez Lobbe, asistent respektovaného kouče Michaela Cheiky, přenést tlak na nedělní soupeře. Argentina (9.) je přitom v ragbyovém žebříčku výš než Japonci (12.) a také za poslední dva roky zapsala pozoruhodnější výsledky, když porazila na Novém Zélandu All Blacks, Angličany v jejich svatostánku v Twickenhamu, Australany v Sydney a s mistry světa z Jihoafrické republiky prohráli o pouhý bod. Japonci naopak letos dokázali prohrát se Samou, Fidži či Itálií.

Na světovém šampionátu ve Francii však působí kompaktněji a v lepším rozpoložení než Argentina. A stejně jako před čtyřmi lety na domácím MS by rádi Statečné květy zopakovaly čtvrtfinále, jež by znamenalo souboj se zatím neporaženým Walesem. „Rozhodnou kopy. Jejich útočná fáze není tak nebezpečná, ale musíme si dát pozor na rychlost jejich hráčů a kopací schopnosti z dálky,“ varoval ředitel japonského týmu Juičiro Fudži.

Utkání začíná v Nantes v neděli od 13:00, jeho záznam můžete sledovat na ČT Sport tentýž den od 17:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud