2. ledna 2018 • 17:55

Vzestup šipkařského krále: před rokem 7 liber, teď prémie 57143krát vyšší

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak se dělá kariéra v šipkách. 27letý Rob Cross se stal vítězem mistrovství světa, když ve finále porazil loučící se legendu Phila Taylora a bral prémii 400 tisíc liber (11,5 milionu korun). Skončil pro něj tak rok snů pro muže, který se živil jako elektrikář, než práci na začátku minulého roku opustil. Udělal dobře.



Před rokem jeden z hospodských turnajů v šipkách v městečku Littlehampton. Cross ho vyhrál společně s Jamesem Stephensonem. Jeho bratr Adam Stephenson se nyní pochlubil na twitteru jejich fotografií. Na ní spolu pózují s obálkou, v níž byla prémie 14 liber, o které se museli podělit půl na půl. V Anglii si mohli za ní dát pár piv... „Jednoduše neskutečné,“ poznamenal k tomu Adam Stephenson.

Dnes už Cross vydělává mnohem větší peníze. Za triumf na šampionátu, do kterého vstupoval jako outsider s kursem 125:1, bral 57143krát vyšší prémii.

Od Taylora, který získal první titul v roce, kdy se Cross narodil (1990), se dočkal uznání. „Dělal jsem, co jsem mohl, ale on hrál stejně nelítostně jako já před 25 lety. Pořád mě držel pod tlakem,“ chválil Taylor. Na oplátku dostal možnost si potěžkat trofej, kterou tentokrát nezískal. „Cítím se skvěle, ale tohle je poslední rok pro Phila a tohle bylo hlavně o něm. Proto jsem chtěl, aby si pohár zvednul,“ vysvětil Cross.

James Stephenson s novým mistrem světa Robem Crossem si před rokem v hospodském turnaji rozdělili prémii 14 liber
James Stephenson s novým mistrem světa Robem Crossem si před rokem v hospodském turnaji rozdělili prémii 14 liber
 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud