Adam Procházka
9. února 2020 • 18:40

Šipkař Sedláček mezi elitou PDC. Postup do TOP 32 i prohra se světovou pětkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako první Čech vybojoval šipkař Karel Sedláček PDC Tour Card. Ta mu umožňuje startovat mimo jiné na turnajích Players Championship, kterých se účastní 128 hráčů vlastnících tuto kartu. O víkendu se v Barnsley uskutečnily první dva z třiceti těchto turnajů v sezoně a nechyběl na nich ani „Zlej Kája“. Jak si vedl?



Premiérové vystoupení na Players Championship si odbyl český šipkař Karel Sedláček v sobotu. Los mu přisoudil do prvního kola Kima Huybrechtse, osmifinalistu posledního mistrovství světa a 36. hráče žebříčku. „Zlej Kája“ v zápase vedl už 5:2, ale Belgičanovi se podařilo vyrovnat. O postupujícím tak rozhodl poslední možný leg, ve kterém byl úspěšnější český hráč, který se tak mohl radovat z prvního vítězství.

V dalším kole narazil Sedláček na Mervyna Kinga, aktuální světovou jednadvacítku. Angličanovi se v zápase nevedlo, zakončil ho s průměrem 71,5 bodu na tři šipky. Toho dokázal český zástupce využít a s průměrem 87,5 bodu na tři šipky zvítězil jednoznačně 6:1 a mohl slavit postup mezi nejlepších 32 hráčů turnaje.

Šipkař Karel Sedláček jako první Čech získal PDC Tour Card
Šipkař Karel Sedláček jako první Čech získal PDC Tour Card

Zde narazil na 22. hráče žebříčku PDC, zkušeného Darrena Webstera. S „Demolition Manem“ sehrál Sedláček vyrovnanou bitvu, nicméně z vítězství 6:4 se nakonec mohl těšit 51letý Angličan. I tak byl postup mezi TOP 32 hráčů prvního turnaje Players Championship velkým úspěchem. Navíc si Sedláček připsal na své konto i do žebříčku Order of Merit prvních 1 000 liber (přes 29 tisíc korun - jde o částku před zdaněním).

Hned v neděli se v Barnsley odehrál druhý turnaj. Zde narazil „Zlej Kája“ hned v prvním kole na těžký kalibr. Jeho soupeřem byl Angličan Michael Smith, světová pětka a finalista Masters z minulého týdne. Silnému soupeři Sedláček vzdoroval, nicméně na „Bully Boye“, který zakončil souboj s průměrem 97 bodů na tři šipky, nestačil a podlehl mu 2:6.

Druhý turnaj ovládl Nathan Aspinall, světová osmička, když ve finále zdolal třetího muže žebříčku Gerwyna Price 8:3. 

Další čtyři turnaje v rámci Players Championship se odehrají ve Wiganu, kde se hraje 15., 16., 22. a 23. února.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud