Adam Procházka
28. února 2020 • 18:52

Šipkař Smith zazářil v Premier League. Devítkou udělal radost i svým synům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrté pokračování šipkařské Premier League nabídlo v Dublinu parádní výkon Michaela Smithe. Světová pětka v zápase s Darylem Gurneym (7:5) zavřela jeden z legů nejrychlejším možným způsobem – na pouhých devět šipek. To se v této soutěži povedlo naposledy v roce 2017 Adrianu Lewisovi. Radost z perfektní hry měl nejen 29letý Angličan, ale i jeho dva synové.



Prohrával 1:2, stoupl si před terč a přišla první 180, následně další a zvládl i zbylých 141 bodů, které uzavřel dvojnásobkem 12. Michael Smith se ve čtvrtek zapsal do historie Premier League, když jako teprve pátý hráč dokázal v této soutěži uzavřít hru na pouhých devět šipek. Naposledy to dokázal před třemi lety Adrian Lewis.

„Je to nepopsatelný pocit, úžasné. Nikdy jsem devítku v televizním zápase nehodil, je to něco speciálního. Nikdy v životě jsem necítil, aby mi tak rychle bušilo srdce,“ přiznal Smith.

Po zápase s Darylem Gurneym mohl být o to šťastnější, protože se mu podařilo zvítězit 7:5 a připsal si do tabulky, kde mu aktuálně patří 5. místo, důležité dva body. Těch má na kontě celkem po čtyřech kolech pět, stejně jako další tři z devíti účastníků.

„Televizní devítka je věc, kterou si nyní mohu odškrtnout ze svého seznamu. Neskutečné. Ale důležitější pro mě je, že jsem dokázal zvítězit. I když jsem mohl hrát ve zbytku utkání lépe, ale jsem rád, že jsem vyhrál,“ těšilo 29letého Angličana.

Kromě devíti tisíc fanoušků v dublinské 3Areně prožívali zápas „Bully Boye“ u televizní obrazovky i jeho dva synové. Jejich radost z tátova úspěchu je patrná ve videu, které Smithova manželka Dagmara zveřejnila na Twitteru s popiskem: „Absolutně neuvěřitelné. Výborně.“ Krátký záběr dojal i samotného Smithe. „Moje děti, jsem tak moc rád, že jste si to užily,“ reagoval hrdina dublinského večera.

Kromě souboje Smithe s Gurneym došlo i na další zápasy. Glen Durrant podlehl 5:7 Nathanu Aspinallovi, který se momentálně drží na druhém místě, jen kvůli horšímu skóre, za Michaelem van Gerwenem.

Právě světová jednička si poradila 7:4 s domácím Williamem O'Connorem, který plni roli jednoho z vyzyvatelů (pozn. red. – během každého hracího dne PDC vždy vybere hráče, který se utká s jedním z účastníků Premier League). Gary Anderson udolal 7:5 Roba Crosse a v závěrečném utkání večera světová trojka Gerwyn Price doslova přejel světovou dvojku a aktuálního mistra světa Petera Wrighta 7:1.

Devítišipková zavření v Premier League
2006 Raymond van Barneveld vs Peter Manley  BIC, Bournemouth
2010 Raymond van Barneveld vs Terry Jenkins AECC, Aberdeen
2010 2x Phil Taylor vs James Wade  Wembley Arena, Londýn
2012 Phil Taylor vs Kevin Painter  AECC, Aberdeen
2012 Simon Whitlock vs Andy Hamilton  O2 Arena, Londýn
2016 Adrian Lewis vs James Wade  SSE Arena, Belfast
2017 Adrian Lewis vs Raymond van Barneveld  Echo Arena, Liverpool
2020 Michael Smith vs Daryl Gurney  3Arena, Dublin

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud