12. května 2012 • 12:55

Triatlonistka Frintová zkolabovala, teď se přiblížila olympiádě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelý týden po kolapsu na Světovém poháru v mexickém Huatulku obsadila triatlonistka Vendula Frintová v závodu mistrovství světa v San Diegu osmnácté místo.



Česká reprezentantka, která zaostala o necelé čtyři minuty za vítěznou Britkou Helen Jenkinsovou, se díky zisku 213 bodů přiblížila účasti na olympijských hrách v Londýně. Momentálně jí patří poslední postupová 55. pozice.

Frintová o minulém víkendu zkolabovala těsně před cílem a pak byla několik hodin v bezvědomí. Přesto se loňská vicemistryně Evropy po propuštění z nemocnice přesunula z Mexika do Kalifornie, aby se pokusila získat další body do olympijské kvalifikace.

"Takhle zbitá jsem na start ještě v životě nešla. Chtělo se mi pořád hrozně spát," uvedla Frintová v tiskové zprávě. "Po velmi dobrém plavání jsem na cyklistice šetřila síly, aby mě v běhu nepotkalo něco podobného jako v Mexiku," konstatovala účastnice olympijských her v Pekingu. Před závodem toho po předchozí indispozici moc nenatrénovala, hlavně spala a absolvovala dvě návštěvy i chiropraktika.

Triatlonistka Frintová má po kolapsu blízko na olympiádu (archivní foto) Triatlonistka Frintová má po kolapsu blízko na olympiádu (archivní foto)Foto Michal Beránek (Sport)

V nabité konkurenci předvedla jeden z nejlepších časů v závěrečném běhu na 10 km a výrazně vylepšila 55. příčku z dubnového závodu MS v Sydney. Další reprezentantka Radka Vodičková obsadila 49. místo a žebříčku olympijské kvalifikace jí patří 45. pozice. Obě české závodnice budou postupové příčky hájit za dva týdny při dalším závodu mistrovství světa v Madridu.

Dvojnásobná světová šampionka Jenkinsová zvítězila s více než minutovým náskokem před Australankou Erin Denshamovou, které oplatila porážku z předchozího podniku. Obě vládnou průběžnému pořadí MS. Dnes absolvují v San Diegu závod muži.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud