9. prosince 2012 • 22:34

Hráči z NFL měli autonehodu, jeden zemřel. Řidiči hrozí 20 let vězení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zámořskou ligu amerického fotbalu NFL postihla po týdnu další tragédie. Při autonehodě zemřel Jerry Brown Jr. z týmu Dallas Cowboys. Vůz, v němž přišel o život, řídil jeho spoluhráč Josh Brent, kterého policie obvinila ze zabití v opilosti. Hrozí mu až 20 let vězení.



K havárii došlo v Dallasu v sobotu po druhé hodině ranní, když Brent ztratil v opilosti ve vysoké rychlosti kontrolu nad vozem. Mercedes narazil do chodníku, otočil se a začal hořet.

Brent z auta svého pětadvacetiletého spoluhráče vytáhl, ale život mu nezachránil. V sobotu měli odletět s týmem Dallasu k dnešnímu zápasu do Cincinnati.

Čtyřiadvacetiletý Brent byl už v roce 2009 zatčen kvůli řízení v opilosti a odsouzen k 60 dnům vězení s dvouletou podmínkou. Nyní zůstává ve vazbě poté, co soudce stanovil kauce na půl milionu dolarů.

"Ta kauce je šestnáctkrát vyšší než u kohokoli jiného, kdo nehrál za Dallas Cowboys," kritizoval rozhodnutí hráčův obhájce George Milner.

Brent, jenž vyvázl z nehody s lehkými zraněními, vyjádřil na úmrtím svého spoluhráče velkou lítost. "Jsem z toho otřesený a plný smutku. Budu muset s touhle děsivou a tragickou ztrátou žít do konce života," uvedl.

Tragická nehoda se stala týden po neštěstí v Kansas City, kde hráč tamního týmu Chiefs Jovan Belcher zřejmě po hádce zastřelil svou přítelkyni, s níž měl tříměsíční dceru, a poté spáchal sebevraždu v klubovém areálu před zraky trenéra a generálního manažera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud