7. června 2013 • 13:28

Volné pády, rychlost 400 km/h, přetížení 10G. V Praze se utkají letečtí akrobati

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špičkové výkony při rychlosti 400 km/h a přetížení až 10G. Pražské Letňany budou už v sobotu od 13 hodin hostit ty nejlepší akrobatické piloty současnosti. Světová špička v jediném 3D motoristickém sportu se utká na prestižním klání Aerobatic Freestyle Challenge a úžasné kousky bude předvádět i Čech Marek Hyka.



Dvě ženy, osm mužů a nebe jako prostor pro úžasné představení. Druhý ročník Aerobatic Freestyle Challenge je jedním z nejlépe obsazených závodů v akrobatickém létání. Špička elitní kategorie „Unlimited“ (Francie, Velké Británie, Polska, Ruska, Španělska, Maďarska a Švýcarska) se v čele s českým pilotem Markem Hykou utká v divácky atraktivní soutěži, kde o vítězi rozhodne přesnost, kreativita, preciznost a soustředění. Při rychlostech nad 400 km/h jde o vrcholné sportovní výkony.

Závod bude rozdělen na dvě části, z nichž první – akrobatická – obsahuje šest figur v jedné sestavě shodné pro všechny závodníky. Druhá – freestyle – pak dává pilotům volné ruce v tom, co během minuty a půl na obloze předvedou.

V Letňanech se představí i Marek Hyka.
Video se připravuje ...

„V Česku existuje řada špičkových akrobatických pilotů. Od dob Petra Jirmuse je zájem o letecký sport mezi veřejností enormní. Důkazem byl i loňský ročník, na který téměř bez reklamy přišlo více než deset tisíc diváků. Letos se jedná o největší akrobatickou show se soutěžními prvky v Evropě,“ říká Hyka. Český účastník je zároveň manažerem akce a jako mistr světa v kategorii Advanced z roku 2010 se chce v souboji s elitou vytáhnout. „Rozhodně nepůjde o exhibici, ale o regulérní závod.“

Kromě samotné akce je na programu i doprovodný program v podobě statické i dynamické prezentace letadel, prohlídka paddocku a výstava historických vozidel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud