Květoslav Šimek
21. března 2016 • 11:20

Šampiony u stolů doprovázely děti. Radost se násobí, zářil Konečný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K mistrovským titulům je poprvé doprovázely ratolesti. Stolní tenisté Dana Čechová a Tomáš Konečný v Jablonci vyhráli mistrovské poháry ve dvouhrách i pro své děti. „Svět se mi úplně změnil, a když se daří, je radost znásobená,“ radoval se Tomáš Konečný s devítiměsíční dcerou Ágnes v náručí.



Čechová i Konečný už mistrovský titul v minulosti vybojovali. Čechová slavila v roce 2008 ještě za svobodna pod rodným příjmením Hadačová. Konečný je mistrem republiky z roku 2014. Tentokrát oba vyhráli už jako rodiče. Čechové společně s manželem fandila i dcera Gabriela, Konečného hnaly úsměvy malé Ágnes.

„Je to něco úplně jiného,“ vysvětlovala Dana Čechová, které po vítězném finále vyhrkly slzy štěstí a dojetí. Dcera Gabriela také byla první gratulantkou. „Hlavu teď mám nastavenou úplně jinak. Uvolnila jsem se, mateřství si užívám a při stolním tenise to jednoznačně pomáhá. Navíc manžel Roman je se mnou u stolu jako trenér. Něco mi vypráví k zápasu a malá se na mě usmívá. To je přece nejlepší kombinace, ne?“

Tomáše Konečného poháněly za domácím titulem i úsměvy dcerky Ágnes
Tomáše Konečného poháněly za domácím titulem i úsměvy dcerky Ágnes

Čechová už zvládá i momenty, kdy dcera bojuje s únavou a sem tam to dá během zápasů i hlasitě najevo. „Při čtvrtfinále se rozbrečela zrovna v takovém vypjatějším momentu. Nebyla jsem úplně nejšťastnější, ale říkala jsem si, no tak brečí - co s tím? Byla s manželem, takže jsem věděla, že to zvládnou.“

Tomáš Konečný už má z mistrovství republiky také hromadu medailí. Ve dvouhře vyhrál podruhé, ve čtyřhře má z posledních sedmi ročníků pět zlatých. Poprvé ovšem slavil jako táta. A užíval si to. „Už to všechno není jen o stolním tenise. Když se daří, radost je znásobená. A po prohrách je to zase velké povzbuzení a optimismus. I díky dceři má tento titul své hodně osobité kouzlo.“

Dana Čechová s ním souhlasí. „Je to tisíckrát lepší!“ dodala stolní tenistka.

FINÁLOVÉ DUELY MISTROVSTVÍ REPUBLIKY

Dvouhra mužů: Tomáš KONEČNÝ (Bytom) – Radek Košťál (Liberec) 4:1 (10, 8, -11, 10, 12)

Dvouhra žen: Dana ČECHOVÁ (Bingen/Münster-Sarmsheim) – Tamara Tomanová (Rödinghausen) 4:1 (6, 9, -9, 3, 3)

Čtyřhra mužů: Pavel ŠIRUČEK, Tomáš TREGLER (Havlíčkův Brod) - Tomáš Konečný, Petr David (Bytom, Hilpolstein) 3:1 (11, 10, -8, 10)

Čtyřhra žen: Aneta KUČEROVÁ, Karin ADÁMKOVÁ (Břeclav) – Kateřina Čechová, Nikita Petrovová (Hannover, Havířov) 3:1 (-13, 5, 6, 5)

Smíšená čtyřhra: Tomáš POLANSKÝ, Zdena BLAŠKOVÁ (Ústí nad Labem, Prachatice) – Petr Kaucký , Dana Čechová (El Niňo Praha, Bingen/Münster-Sarmsheim) 3:1 (10, -6, 5, 6)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud