15. června 2019 • 22:19

První triumf! Softbalisté na MS rozhodli drama s Mexikem v nastavené směně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští softbalisté si připsali na mistrovství světa v Praze první vítězství. Domácí výběr v napínavém utkání zpočátku prohrával s Mexikem 0:2, ale rychle srovnal a o výhře 3:2 rozhodl v nastavené osmé směně.



Celý zápas odházel Michal Holobrádek a Mexiko bodovalo v první a třetí směně. V dohrávce třetí směny se ale softbalisté dočkali na šampionátu prvních bodů. Po dvoumetovém odpalu Patrika Kopečného skóroval Patrik Kolkus a po chybě vnějšího pole ve stejné rozehře vyrovnal Marek Malý. Poté ale dominovaly obrany.

V poslední sedmé směně málem uspěl Kolkus, ale jeho dlouhý odpal chytil těsně před homerunem v levém zadním poli Rodriguez. V nastavení, v kterém se v útoku začíná s obsazenou druhou metou, vyřešil Holobrádek plné mety strikeautem. "Kritickou situaci jsem se snažil nevnímat," řekl autor 13 strikeautů Holobrádek.

Češi pak výhodu využili a rozhodl odpal Malého, po kterém bodoval Kolkus. Výhru slavilo tři tisíce fanoušků ve Svoboda parku v Bohnicích. "Bylo neuvěřitelné rozhodnout utkání a ještě s takovou kulisou. Mexiko jsme museli porazit, jsme rádi, že se to podařilo," řekl vnější polař Malý. "Tohle vítězství bylo velice důležité. Kdybychom prohráli, hodně bychom si zkomplikovali postup," řekl Holobrádek.

V neděli se Češi poprvé představí v havlíčkobrodské Hippos Areně. Od 19:00 se tam utkají s Japonskem, které porazilo Mexiko 2:1 a Argentinu 8:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud