13. září 2019 • 08:28

Squash na střeše šanghajského hotelu! Prestižní akci komplikovalo počasí

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen mistrovstvím světa v basketbalu žije mnohamilionové čínské město Šanghaj. O víkendu se tu uskutečnil squashový turnaj China Open. A to na velmi prestižním místě – na střeše pětihvězdičkového hotelu Peninsula v centru u řeky Huangpu. Hlavně ve večerních hodinách se nabízel skvostný výhled na osvětlené mrakodrapy. Z titulu se radovala světová dvojka z Egypta Mohamed El Shorbagy, mezi ženami zase Nour El Tayebová.



Nablýskaný hotel s fontánami leží na ulici Bund, kde se nachází plno evropských barů. Do tohoto místa cestují turisté také z důvodu výhledu na největší šanghajské mrakodrapy. A právě v těchto kulisách se od roku 2014 pořádá turnaj ve squashi China Open. „Bohužel, na střechu vás nyní pustit nemůžeme z důvodu špatného počasí,“ prohlásil recepční hotelu Peninsula. Letošní ročník jednoho z nejprestižnějších squashových turnajů se musel odehrát také v krytém sportovním centru kvůli dešti. Jednalo se zejména o úvodní kola.

„Ale hodně turistů se chodí ptát, jestli je možné si skleněný kurt alespoň vyfotit. Jednou za hodinu tam pořádáme pro ně exkurze,“ dodal recepční. Squash v Číně funguje organizovaně už pět let. Největší zájem je tu především o stolní tenis a badminton. „V Šanghaji jsou minimálně dvě squashová centra. Myslím, že tam mají hodně plno,“ dodal recepční, který se byl také na první kola China Open podívat. „Je to atraktivní sport, výměny tam trvají déle než na badmintonu.“

Squash se snaží dlouhodobě přilákat pozornost a světová federace PSA už pořádala turnaje například u egyptských pyramid nebo na newyorském hlavním nádraží. Také Šanghaj má své pevné místo v kalendáři a letošní ročník byl obzvlášť překvapivý. Vždyť ve finále porazila mužská světová dvojka Mohamed El Shorbagy jedničku Ali Faraga a v ženském turnaji si poradila světová pětka Nour El Tayebová s jedničkou Raneem El Welily.

Témata:  squash, Čína
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud