5. června 2020 • 16:42

Dvojitý hon na softbalové Žraloky začíná. První startují muži

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká softballová scéna ožívá, rozjíždějí se nejvyšší soutěže. O víkendu odstartuje mužská extraliga nově s deseti celky a o týden později se přidají také ženy. Softbalové ligy měly začít už dubnu, ale opatření proti šíření nemoci covid-19 to neumožnila.



Titul mezi muži i ženami obhajují Žraloci Ledenice. "Každý zápas v základní části bude důležitý a rozhodující. Chceme opět titul," vyhlásil kouč mužů Ledenic Jaroslav Korčák v tiskové zprávě a jeho kolega od ženského týmu Aleš Pavel mluvil stejně. "Chceme prodloužit naši sérii," řekl kouč šampionek z posledních tří sezon. Obejít se ale tentokrát bude muset bez nejlepší české nadhazovačky Veroniky Peckové.

Mezi muži se očekává, jak si povede loňský nováček a překvapivý finalista Locos Břeclav. Vrátit se na nejvyšší příčky touží Hroši Havlíčkův Brod a k favoritům se počítají i Painbusters Most nebo pražské týmy Spectrum a Tempo. Tradičním účastníkem extraligy jsou hráči Sportclubu 80 Chomutov. Nováčky jsou pražští Joudrs, radotínští Tunnellers a Hladoví Hroši Sezimovo Ústí.

Letošní extraliga začne v téměř shodném termínu, jaký mělo před rokem mistrovství světa mužů, které premiérově hostilo Česko. "Možná si tyhle první zápasy budeme užívat stejně jako ty na loňském šampionátu. Po tak dlouhé pauze to bude pro všechny svátek," řekl nadhazovač Michal Holobrádek z celku Hroši Havlíčkův Brod.

V extralize žen se pokusí mistra sesadit z trůnu Eagles Praha, Snails Kunovice či Joudrs Praha. "Jdeme po titulu. Každý rok chceme být lepší než předtím," řekl trenér vicemistrovských Eagles Petr Marek. Nováčkem soutěže je Trutnov.

Základní část mužů, v které se utká systémem každý s každým dvakrát, se stihne za čtyři víkendy. První šestice bude hrát v nadstavbě o účast v semifinále. Soutěž žen je osmičlenná, každý s každým bude hrát čtyřikrát, první dva týmy postoupí do semifinále a celky na třetím až šestém místě se utkají ve čtvrtfinále.

Témata:  liga, softbal, Ledenice
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud