30. září 2021 • 13:05

Vycházející badmintonová hvězda Krulová: Mým snem je olympiáda

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jí teprve čtrnáct, přesto byla jednou z opor české badmintonové reprezentace, která nedávno získala bronz na mistrovství Evropy do 17 let. Talentovaná Lucie Krulová na šampionátu v soutěži družstev dokonce vyhrála všechna utkání, do nichž nastoupila. „Jsem ráda, že jsem mohla pomoci týmu k medaili. Je to určitě můj největší úspěch. Zároveň mám větší motivaci se dál zlepšovat,“ uvedla Krulová.



Ziskem medaile ve slovinském Podčetrteku si Lucka splnila jeden z badmintonových snů. Senzační tažení českého týmu také mělo velký ohlas. „Upřímně mě překvapilo, kolik lidí mistrovství Evropy sledovalo a fandilo nám. Přišla také spousta gratulací. Všechny mě potěšily, ale největší radost mi asi udělala ta od mého učitele zeměpisu, který jeden z mých zápasů pouštěl spolužákům v hodině,“ prozradila studentka 4. ročníku osmiletého gymnázia v Brně, které je zaměřeno na přírodní vědy.

Úspěch staví hodně vysoko, ovšem rozhodně se jím nechce nechat uspokojit. Dál na sobě v Brně tvrdě pracuje pod vedením kouče Standy Kohoutka. Pro novou sezonu si vytyčila jasný cíl. „Chtěla bych mít stabilní formu a pravidelně se prosazovat na mezinárodních turnajích. Se školou je badminton těžké skloubit, ale udělám pro to vše,“ říká.

Hráčku oddílu Fakulty sportovních studií Masarykovy Univerzity k badmintonu přivedl kamarád jejího otce Jiří Slavíček, který jí nyní dělá kondičního trenéra. Z dobrého fyzického fondu by ráda dál těžila. „Uvědomuji si, že je to v mém sportu hodně důležité. Dříve jsem závodně plavala, dělala sportovní gymnastiku a volejbal. I tahle průprava mi do badmintonu hodně dala,“ konstatovala slečna, která ve volných chvílích ráda háčkuje.

V budoucnu by Krulová ráda působila v některé zahraniční soutěži. Turnaj, na němž by si chtěla zahrát nejvíc, vypálí okamžitě? „Mým snem je startovat na olympiádě.“ Na oboje však má ve svém věku zatím čas. Jako teenagerka už se přesto pomalu prosazuje i mezi dospělými. V polovině září startovala na mistrovství České republiky a nevedla si vůbec zle. V silné konkurenci obsadila v singlu 9. až 16. místo, v deblu s Petrou Maixnerovou dokonce získaly bronz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud