19. prosince 2021 • 09:31

Badmintonista Louda zakončil rok účastí ve finále v Miláně

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou nejúspěšnější rok jeho kariéry. Vždyť se badmintonista Jan Louda ve světovém žebříčku posunul o 70 míst dopředu, vyhrál prestižní turnaj v Brně. Jeho poslední letošní akcí byl turnaj International Series v Miláně, kde se mu velice vedlo! Louda se dostal do finále, ve kterém prohrál s největším evropským talentem Alexem Lanierem z Francie 1:2 na sety. „Rozhodly nevynucené chyby, které on nedělal, ale já jo. Připíšu si však důležité body, což mě těší,“ hodnotil Louda, který bude do konce roku odpočívat a trénovat.



Turnaje v Miláně se účastnili převážně hráči z Evropy, protože o víkendu se ještě pořádalo mistrovství světa, které kolidovalo právě s turnajem v severní Itálii. Louda tak na turnaji nenarazil na badmintonistu z první světové stovky. „Konkurence nebyla taková, jako je vždycky. Povedlo se mi využít dobrého losu, který jsem měl. Ale v každém zápase jsem byl já ten favorit, bylo důležité, že jsem postavení udržel,“ hodnotila česká jednička.

Suverénně nejtěžší duel odehrál v Itálii ve finále. Šestnáctiletý Lanier je považovaný ze největší evropský talent. V Paříži se připravuje s nejlepšími francouzskými badmintonisty. „Útoky, které předtím na soupeře stačily, tak on je vždycky vrátil a velmi mi to znepříjemnil. Body se proti němu uhrávaly opravdu těžce. Má skvělý pohyb a kondičku,“ tvrdil Louda, který první set prohrál s velkým rozdílem. V tom druhém už se mu dařilo lépe prosazovat. „Musel jsem být více trpělivý, on fakt vracel neskutečné věci. Proto jsem více chodil k síti a snažil se o to, abych byl aktivnější a zakončoval to. Občas mi to tam spadlo,“ dodal Louda, kterému se však zcela nepovedl rozhodující třetí set. „Myslím, že Lanier má obrovský potenciál. Dotáhne to daleko. Uvidíme, jak se bude zlepšovat.“

Louda si tak připíše slušnou porci bodů do světového žebříčku. Navíc potvrdil skvělou formu v letošní sezoně. Dlouhodobě se připravuje v Plzni, kde se letos otevřelo Národní badmintonové centru. Tam funguje pod trenérem Josefem Rubášem, badmintonový svaz také najal uznávaného španělského trenéra Oscara Martíneze. Louda ovládl LI-NING Czech Open v Brně a dostal se do finále turnaje Iberdrola Spanish International.

„Pro mě to byl nejúspěšnější rok, posunul jsem se o 70 míst dopředu. V příštím roce chci na to navázat a kvalifikovat se na mistrovství světa a Evropy. To jsou mé cíle, za nimi jdu,“ dodal Louda, který bude mít přes vánoční svátky pauzu a tréninky. V lednu ho pak čeká turnaj ve Švédsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud