12. října 2022 • 10:08

Čeští softbalisté rozehrají MS proti domácímu Novému Zélandu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští softbalisté zahájí mistrovství světa stejně jako před třemi lety proti sedminásobným šampionům z Nového Zélandu. V šestičlenné skupině A narazí vedle domácího týmu i na obhájce zlata z Argentiny, USA, Kubu a Filipíny. Turnaj se uskuteční od 26. listopadu do 4. prosince v Aucklandu.



"Skupina je těžká, mistři světa z Argentiny jsou určitě favorité. K tomu se hned utkáme s domácím týmem, který vyhrál šampionát, kdy se pořádal u nich doma," řekl ČTK trenér Jaroslav Korčák. "Amerika prošla obměnou týmu stejně jako my. Jejich sílu jsme viděli v přípravě v lednu. Kuba hrála fantasticky na panamerické kvalifikaci, kde skončila třetí. Filipíny jsou outsiderem skupiny, ale hrají výborně v obraně a nadhazovači střídají několik rychlostí," dodal.

Do další fáze projdou tři týmy, přičemž výsledky se započítají. Poté se utkají s dalšími třemi postupujícími ze skupiny B, kterou tvoří Japonsko, Kanada, Austrálie, Venezuela, Dánsko a JAR. První dva celky se utkají spolu o titul, z třetího a čtvrtého místa zabojují o bronz. Podobným modelem se utkají týmy ve skupině o 7. až 12. místo, avšak o konečném umístění rozhodne pozice v tabulce.

"Los nám dopřál hodně kvalitní soupeře včetně několikanásobných šampionů All Blacks. Nečeká nás nic lehkého. Doufám, že se předvedeme v dobrém světle a zanecháme dojem. Máme nový tým, ale dost zkušený na to, aby zahrál vyrovnaný softbal," uvedl nadhazovač Vojtěch Buchner.

V duelu s Novým Zélandem se těší i na tradiční bojový tanec haka. "Měl jsem možnost ji vidět už na MS juniorů v roce 2018. Šampionát se ale teď hraje na jejich domácí půdě a to tomu dodá ještě větší efekt. Moc se na to těším," řekl Buchner.

MS se uskuteční po třech letech, loni nebyl kvůli pandemii koronaviru. Na posledním MS v Praze a Havlíčkově Brodu skončili Češi osmí. "Na mistrovství světa nemůžeme podcenit nikoho. Zároveň věřím, že i my budeme strašákem," dodal Korčák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud