22. listopadu 2022 • 11:50

Badmintonisté Mendrek s Králem vybojovali medaili v Peru. Čeká je cesta do Mexika

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoamerickou misi si naplánovali elitní čeští badmintonisté Adam Mendrek a Ondřej Král. Tour po Peru, Mexiku a Salvadoru začali skvěle. Hned v prvním turnaji totiž vyhráli tři zápasy a uhráli bronzové medaile. Nestačili v semifinále pouze na kanadskou dvojici Nyl Yakura a Dong Adam. „Cílem je uhrát co nejvíce zápasů a bodů. A přivést ideálně tři medaile,“ prohlásil Král, který se svým parťákem drží na světovém žebříčku 69. místo.



Turnaje v Evropě jsou většinou pod nadvládou asijských hráčů nebo světových top párů. Je tam přetlak a tak se nejlepší česká deblová dvojice uchýlila k jinému přístupu. „Rozhodli jsme se poznat také jiné země, kde sice bude menší konkurence, ale budeme mít možnost si zahrát více zápasů,“ vysvětlil tento krok Král. Akce v Peru tento účel splnila, naprosto. Český pár si nejprve poradil se Španěly Joan Monroyem a Carlosem Pirisem. Jasně 2:0 na sety.

A poté porazili Brazilce, ve čtvrtfinále pak nasazené jedničky z Alžírska. Hráčům z exotičtějších zemí rozhodně kvalita nechyběla. „Soupeři byli vysocí a nepříjemní na příjmu, museli jsme si dávat pozor. Důležité bylo dobře rozehrát výměnu, pak už jsme byli výrazně lepší a dokázali si body uhrát,“ popsal Král. Společně s Mendrekem nestačili pouze na kanadské soupeře asijského původu. I když pokaždé se s nimi dostali do těsných koncovek.

„Bylo to na jiné úrovni než předchozí zápasy. Soupeři byli kvalitní na servisu a na příjmech. Jakmile jsme se nedrželi taktického plánu, tak nás dokázali potrestat. Škoda, že jeden z těch setů jsme nedokázali uhrát. Občas jsme se nechali strhnout do jejich hry, ve které jsou lepší,“ popsal Král, který společně s Mendrekem trénují v prostorách Olympu Praha. V příštím týdnu je čeká další turnaj, tentokrát v Mexiku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud