Květoslav Šimek
4. června 2016 • 18:20

Divočák Theophilos. Místo v cíli skončil při premiéře v barvách iSport.cz na tribuně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyhrál, ale rozhodně zaujal. Šestiletý hnědák Theophilos při své premiéře v barvách Dostihového klubu iSport.cz do cíle v Pardubicích nedoběhl. Divoce se vzpínal už při nasedání před dostihem a žáka Patricka Boekhouta pak ve steeplechase IV. kategorie vyklopil na třetí překážce. Energie měl svěřenec trenéra Josefa Váni hromadu. Bez jezdce přeskočil bariéru a skončil na jedné z menších tribun mezi překvapenými diváky. Naštěstí mezi nimi byl v tu chvíli i žokej Petr Foret a Theophila odchytil.



"Koukáme na dostihy a kůň najednou mezi námi," nevěřícně kroutil hlavou Foret. Theophilos je v pořádku, žák Boekhout skončil s podezřením na otřes mozku na kontrolním vyšetření v nemocnici. "Omluv se!" kárala Theophilose na oko trenérka Pavla Váňová, když jej po dostihu přivedla ukázat členům Dostihového spolku iSport.cz. "Je to Janek, příště to bude lepší."

Na pardubickou premiéru šestiletého hnědáka se přijely podívat zhruba tři desítky spolumajitelů. V paddocku vzbudila početná skupina rozruch. "Musíme vyřídit výjimku, protože do paddocku před dostihem mohou jen dva lidé na koně," informovali pořadatelé.

Slavný žokej Josef Váňa nemohl chybět
Video se připravuje ...

"Vás tady je," reagoval i trenér Váňa, který Theophila připravuje. "Teď vypadá koník překvapivě klidně, uvidíme, jestli nebude divočit při nasedání." Divočil. Vzpínal se, žák Boekhout musel nasednout nadvakrát, protože poprvé jej Theophilos ze sedla vystrnadil.

Trenér Váňa pak dostih sledoval společně se spolumajiteli klubu z majitelské lóže na tribuně. A hned upozorňoval na dvě nepříjemné překážky. "Nejhorší je trojka a potom desítka. Ta je pro tyhle začínající krosaře hodně náročná..." Předpověď legendárního žokeje a trenéra byla opět přesná. Na třetí překážce vypadl Boekhout ze sedla.

"A náš už je dole..." zaklel Váňa s dalekohledem na očích. "Dobrý, kluk vstává. A kůň taky v pořádku. No nic, děti moje, já ho jdu chytat." Theophilose nakonec odchytil žokej Foret na tribuně. "Nevyhrál, ale pobavil..." glosovala pardubickou premiéru Pavla Váňová. Vítězem dostihu byl šestiletý Woody (Iron Ladies Ostrava) s Petrem Tůmou, kterého připravuje Jiří Uhl.

Projekt Dostihového klubu iSport.cz je stále teprve na začátku. Dlouhodobým cílem klubu je vlastnit několik dostihových koní a jednoho z nich přivést až do Velké pardubické. Přihlásit se může kdokoli za klubový roční poplatek 1000 korun (více informací na www.isport.cz/dostihovyklub a dostihovyklub@seznam.cz).

Dostihový klub iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud