2. května 2018 • 12:18

To bylo jak na Velké! Jak vypadá vítězný den dostihového koně?

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřicet členů veřejnosti otevřeného Dostihového klubu iSport.cz slavilo přímo na dráze závodiště v Lysé nad Labem triumf svého koně Theophila, který v úterý v sedle s Janem Kratochvílem zopakoval loňské vítězství v Prvomájové steeplechase. Podívejte se na video, jak členové syndikátu prožívali vítězný den.



„To bylo jak na Velké pardubické!“ zářila trenérka Pavla Váňová, která Theophila společně se svým manželem Josefem Váňou připravuje ve stájích v Bohuslavi.

Na startu úvodního dostihu třetí sezony unikátního dostihového klubu přijela čtyřicítka členů a všichni pak přímo na dráze slavili triumf. V Lysé z toho bylo slušné pozdvižení. Podobné scény jsou sice v zahraničí běžné, ale v Česku má druhý největší syndikát jen šestadvacet členů. V Dostihovém klubu iSport.cz je přitom v současnosti přes sto lidí a další se stále můžou kdykoli hlásit na stránkách www.dkfans.cz v cenách od 1500 korun za roční členství.

V Lysé se členové potkali v paddocku s trenérem Váňou a žokejem Janem Kratochvílem a zblízka viděli okamžik, kdy šéf stáje podával jezdci tzv. ordre, taktiku pro dostih. Dohodli se na klidnějším začátku s tím, že tempo budou tahat jiné koně.

„Počkejte chvílu, za to někdo vezme, neboj se,“ ukliďnoval Váňa svého jezdce.

Kratochvíl s Theophilem pak přesně podle plánu zaútočili a v cílové rovince slavil s náskokem čtyř délek.
„On byl celou dobu úplně luxusní!“ hlásila Váňová, když po dostihu před zraky klubových členů vedla koně na zaslouženou pastvu.

Dalším Theophilovým cílem bude první kvalifikace pro Velkou pardubickou za tři týdny. „Teď se moc neunavil,“ usmíval se Váňa.

Theophilos opět ovládl Prvomájovou steeplechase
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud