12. října 2013 • 17:21

Nezlomný Váňa! Loni volal záchranku a nadával, dnes pojede o další titul

Autor: lbc, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

AUDIO | Loni v dubnu si žokej Josef Váňa při tréninkové vyjížďce po pádu zlomil nohu. S ošklivou zlomeninou stehenní kosti se musel potýkat sám, v okolí totiž nebyl nikdo, kdo by mu pomohl. I v bolestech si ale dokázal sám zavolat záchranku. Do sedla se pak posadil hned, co se kost trochu spravila a v neděli nastoupí do další Velké pardubické. Své sedmadvacáté.



Váňa spadl z koně Dancing Babe při vyjížďce do terénu kolem svých stájí v Mlýncích na Karlovarsku, v nepřístupné oblasti vrchu Vladař. Jak dokládá unikátní audiozáznam jeho hovoru na nouzovou linku, který zazněl v dokumentárním filmu Váňa, nějakou dobu mu proto trvalo, než operátorce vysvětlil, kde ho sanitka najde.

Ta se následně snažila zjistit, jak vážné zranění utrpěl. "Máte to pod kůží, není to otevřená zlomenina?" ptala se slavného žokeje. "Já nevim, já mám na ho**o rajtky, ku**a, já se nemůžu podívat," reagoval slyšitelně nervózní Váňa.

S vyproštěním z obtížného terénu nakonec museli záchranářům pomoci i hasiči. Trvalé následky si ale Váňa z pádu neodnesl a již po několika týdnech znovu seděl na koni. V neděli chce na Velké pardubické usilovat o svůj devátý triumf, čtvrtý v sedle koně Tiumena.

AUDIO | Záznam Váňova hovoru s operátorkou nouzové linky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud