Martin Hašek
11. října 2020 • 04:30

České dostihové hvězdy: Nagano Gold, Theophilos i šampioni z velkých akcí

Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi největší dostihové hvězdy v Česku patří i Theophilos (vlevo) a Nagano GoldMezi největší dostihové hvězdy v Česku patří i Theophilos (vlevo) a Nagano GoldFOTO: Koláž iSport.cz

    České dostihy zažily už řadu výborných koní. Kdo ale vládne aktuálně? Za největší hvězdu je brán Nagano Gold, který startuje i na nejznámějších evropských akcích. Prestižní závody objíždí také Subway Dancer či L'Estran. A vlnu slávy už zažívá i poslední vítěz Velké pardubické a zástupce Dostihového klubu iSport.cz Theophilos. Projděte si jména a příběhy největších dostihových hvězd v Česku.

  • Nagano Gold

    Za rok 2019 byl vyhlášen nejlepším anglickým plnokrevníkem v České republice, a to naprosto oprávněně. Vyhrál listed dostih v Longchamp, na hlavním francouzském rovinovém závodišti, byl těsně druhý v grupě 2 při Royal Ascotu, nejprestižnějším mítinku světa, před zraky britské královny. A startoval v nejlépe dotovaném dostihu starého kontinentu, Ceně vítězného oblouku. Letos byl druhý v Grand prix St. Cloud, grupě 1 a třetí v Prix Niel, testu na Cenu Vítězného oblouku. Další start ho čeká v neděli ve Velké varšavské, nejprestižnějším polském dostihu. A letos by měl běžet ještě začátkem listopadu v Římě. Nejlépe si rozumí s Christophe Soumillonem, hvězdným Belgičanem ve francouzských službách.

    Nagano Gold Nagano GoldFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Subway Dancer

    Svěřenec Zdena Koplíka reprezentující stáj Bonanza několikrát přepsal historii. V říjnu 2016 jako první v Česku připravovaný kůň vyhrál grupový dostih (Gr. 3 v Lyonu). O dva roky později startoval v Ascotu při Champions day v říjnu a v hlavním bodě programu, Champion stakes (Gr. 1) obsadil fantastické třetí místo, vydělal tak více než 4 miliony korun. Loni na podzim vyhrál dostih grupy 2 v Longchamp a vysloužil si pozvání na prestižní dostihy do Hongkongu, ale realizační tým pozvání nepřijal.

    Subway Dancer Subway DancerFoto Archiv Radka Koplíka

  • L’estran

    Dvojnásobný vítěz Gran premia v Meranu, nejlépe dotovaného italského překážkového dostihu. Za poslední tři roky startoval osmkrát, pětkrát vyhrál a třikrát byl druhý, na dotacích vyběhal bezmála sedm milionů korun. Rodina Váňových ho připravuje pro italského majitele Josefa Aichnera.

    L'Estran L'EstranFoto altoadige.it

  • First of All

    Vycházející hvězdička překážkových dostihů. Z devíti startů vyhrál osmkrát, prohrál jen loni v říjnu v Pardubicích. Letos se šestkrát představil na italských drahách a zatím nenašel přemožitele.

    First of All First of AllFoto dostihyjc.cz

  • Theophilos

    Loňský vítěz Velké pardubické, patří mezi nejlepší krosaře v České republice. Při obhajobě a souboji s další trojicí vítězů nejsledovanějšího tuzemského dostihu může potvrdit svou výjimečnost.

    Theophilos TheophilosFoto Michal Beránek, Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud