Ivo Pospíšil
26. února 2013 • 17:45

Unikátní! Florbalovému Tatranu vyberou soupeře v play off fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí soutěži vládnou tři roky v řadě. A útok na celkově šestnáctý titul zahájí florbalisté Tatranu Střešovice tak, jak zvolí fanoušci. Hlasováním na webu klubu mohou od středy vybírat soupeře pro čtvrtfinále play off a prvně v historii přímo zasáhnout do mistrovských bojů. Volbu završí tento týden konec základní části. Čím lépe v ní Tatran skončí (je druhý) tím větší výběr budou diváci mít.



Říká se: Vox populi, vox dei – hlas lidu, hlas Boží. A florbalisté Tatranu Střešovice to vzali vážně. Až budou letos bojovat o čtvrtý titul v řadě, utkají se ve čtvrtfinále s tím, koho jim naservírují vlastní fanoušci.

Ti sami totiž na jejich webových stránkách v hlasování vzkážou, jakého soupeře si má pro první část play off Tatran zvolit. Takové zapojení diváků do boje o titul je nejen v českém ale i světovém sportu unikátem.

„V našem případě není jen frází, že jsou pro nás fanoušci šestým hráčem. Toto gesto je toho jasným důkazem. Ať si sami fanoušci rozhodnou, jaké čtvrtfinále chtějí vidět,“ přiznal kouč Jan Zahalka.

Nahrává tomu herní systém a pravidla. První čtyři týmy po základní části si mohou volbou rozdělit celky, které postoupí do playoff z pátého až osmého místa.

A čím jste na lepším místě, tím se vám dostává výhoda dřívější volby. Tatranu před posledním kolem zatím patří druhé místo s tříbodovou ztrátou na vedoucí Vítkovice.

„Jsem přesvědčen, že fanoušci vyberou toho nejatraktivnějšího soupeře a že nás čeká skvělé čtvrtfinále,“ říká Zahalka o hlasování, které bude probíhat od středy do neděle na oficiálním webu klubu.

„Bereme každého. Mimo to, fanoušci přece vždycky vědí, co je pro tým nejlepší. Rádi si od nich necháme poradit,“ usmívá se i kapitán Milan Fridrich.

„Nápad vzniknul proto, že jsme si dobře vědomi síly všech soupeřů a chceme se místo zbytečných spekulací soustředit na vlastní hru a výkony,“ tvrdí.

V případě, že by jim už jejich soupeře vzal někdo jiný, dojde pak řada na druhého v pořadí. Jisté už je, že se maximálně bude vybírat z kvarteta Future, Otrokovice, Brno nebo Ostrava.

„Všechny týmy šly v závěru sezony nahoru. Ostravu pozvedl trenér Smeták, s Brnem jsme letos prohráli a loni dokonce dvakrát. Nerad tam hraji. Nesedí nám jejich parkety v hale. Ty jsou ale také v Otrokovicích i se skvělými diváky. Future nás letos také trápilo a po výměně trenéra hraje velmi dobře,“ vyjmenovává nakonec soupeře Zahalka.

A kterého soupeře by si přál on? „Zúčastním se hlasování a možná se budu snažit poradit s výběrem i pár kamarádům,“ dodal trenér úřadujícího šampiona.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud