Květoslav Šimek
1. října 2014 • 11:45

Florbaloví šampioni se zlobí: To není hotel, ale psychiatrická léčebna!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalový Pohár mistrů v Curychu, kde český florbal v kategorii mužů i žen zastupují mistrovské Vítkovice, začal solidním skandálem. Švédští florbalisté si stěžují na kvalitu ubytování a cestování hromadnou dopravou. „Ten hotel připomíná spíš psychiatrickou léčebnu,“ nadával trenér švédského Falunu Thomas Brottmann v rozhovoru pro list Dalarna Tidning, na který upozornil portál florbal.cz.



Ostravané jsou na bojové podmínky z minulosti poměrně zvyklí. Stále dobře pamatují časy, kdy během mezinárodních výjezdů přespávali ve spacácích v tělocvičnách. Švédům se ovšem levný hostel v Curychu hrubě nelíbí. Dokonce zvažovali, že na Pohár mistrů letos vůbec nepřijedou.

„Viděli jsme fotky a diskutovali o tom, zda na turnaj vůbec jet, nebo ne,“ říkal Brottmann. „Nakonec nás vedení přesvědčilo, abychom sem vyrazili. Vypadalo by to asi divně, kdyby úřadující šampion nepřijel a nás by to stálo nějaké peníze, kdybychom odstoupili.“

Ubytování v hostelovém stylu se nelíbí švédským florbalistům na PMEZFoto www.dt.se

Náladu si obhájci triumfu mohou zlepšit finanční prémií pro vítěze. Ta činí 10 tisíc švýcarských franků (zhruba 227 tisíc korun). Poražení finalisté získají polovinu.

I tak ale Brottmanna štve, jak se organizátoři snaží na ubytování ušetřit. „Když jsme začínali před dávnými léty, měli jsme lepší standard! Teď budeme spát na dřevěných postelích bez roštů, kde to smrdí plísní. A na zápasy musíme jezdit městskou hromadnou dopravou.“

Vítkovičtí jsou ubytováni ve stejném hostelu. Sami se ovšem spíš soustředí na sportovní stránku. „Pohár mistrů bude pro celé Vítkovice florbalový svátek se vším všudy,“ říkal už před odjezdem klubový šéf Tomáš Krásný.

Ženy hrají Pohár mistrů vůbec poprvé v historii a první utkání ve skupině je čeká už dnes. Od 16.30 hodin hrají se švýcarským Zugem. Druhým soupeřem ve skupině bude Djurgarden.

Vítkovičtí florbalisté mají s Pohárem mistrů bohatší zkušenosti. V roce 2010 obsadili historické druhé místo. Ve čtvrtek začínají proti finskému týmu Happee Jÿväskylä. (13.30).

„Se světovou špičkou přece jen člověk nehraje každý den, těšíme se,“ komentoval vítkovický útočník Lukáš Hájek pro florbal.cz. „Chceme něco dokázat, odehrát kvalitní, vyrovnané zápasy a uhrát pěkný výsledek.“

POHÁR MISTRŮ 2014

MUŽI

Skupina A: IBF Falun (Švédsko), SV Wiler-Ersigen (Švýcarsko), Lekrings (Lotyšsko)

Skupina B: Happee Jyväskylä (Finsko), 1. SC VÍTKOVICE OXDOG, Grasshopper Club Zürich (Švýcarsko)

ŽENY

SKUPINA A: Djurgardens IF IBF (Švédsko), 1. SC VÍTKOVICE OXDOG, Zug United (Švýcarsko)

SKUPINA B: SB-Pro Nurmijärvi (Finsko), Piranha Chur (Švýcarsko), Nauka-Trevelstroj (Rusko)

ZÁPASY VÍTKOVIC

Středa, 1. října: Vítkovice – Zug (16.30, ženy)

Čtvrtek, 2. října: Vítkovice – Jÿväskylä (13.30, muži)

Pátek, 3. října: Vítkovice – Djurgarden (13.30, ženy), Grasshopper – Vítkovice (19.30, muži)

Zápasy můžete živě sledovat na http://www.youtube.com/user/iffchannel

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud