12. prosince 2014 • 18:00

Snadný postup. Čeští florbalisté porazili Dánsko 5:1 a jdou na Finy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští florbalisté zvítězili ve čtvrtfinále mistrovství světa v Göteborgu nad Dánskem 5:1 a v sobotu od 13:00 budou hrát o finále s Finskem. Po sedmém místě z minulého šampionátu v Curychu se tým trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného vrátil mezi nejlepší čtyřku a do bojů o medaile, kde předtím nechyběl pětkrát za sebou.



Češi nastoupili opět stejně jako proti Estonsku v brance s Barákem a od začátku dobývali zataženou defenzivu Dánů. Nejvíce práce měl brankář Wede se střelou Curneyho. Na druhé straně se ke střele dostal Hedorf, ale minul.

Češi měli nadále jasnou převahu a ve 12. minutě střelou z dálky k pravé tyči otevřel skóre Suchánek. Dánové pak začali také hrozit, Barák chytil další Hedorfův pokus a Jacob Manniche Andersen před odkrytou brankou trefil bránícího Deutsche.

Po 31 vteřinách druhého dějství Češi zvýšili, když z podobné pozice jako Suchánek překonal dánského gólmana Podhráský. Při Tomašíkově vyloučení střílel opět Hedorf, na druhé straně dorážel v oslabení po Jendrišákově pokusu Mikeš, balónek se odrazil od horní tyče za brankovou čáru, ale sudí Fondell s Vuolou to neviděli.

Zatáhlým Dánům stříleli góly obránci. Teď se jde na Finy
Video se připravuje ...

Cepkův tým ale rychle pojistil vedení. Nejdříve se prosadil v 26. minutě Tokoš a za 101 vteřin skóroval ze středu také Jendrišák. Mezitím ještě Dóža trefil tyč, pak ale už skončila za Wedeovými zády Jelínkova tečovaná rána. Při Tokošově pokusu zase Dánům pomohla tyč. Ta pomohla i Barákovi po bekhendu Steffena Jensena, až při vyloučení Heřmanského tečoval Krogsgaardovu střelu do sítě Brian Jensen.

V rozhodnutém zápase už Češi šetřili síly na dva víkendové duely o medaile, do hry se po Heřmanském dostali také Fridrich a Zozulák. I přes další šance se už skóre nezměnilo. Největší z české strany měl Curney, za Dány Niklas Jensen.

Mistrovství světa florbalistů v Göteborgu:

Čtvrtfinále:

ČR - Dánsko 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Suchánek (Veltšmíd), 21. Podhráský (Jendrišák), 26. Tokoš (Sladký), 28. Jendrišák (Deutsch), 32. Jelínek (Ondrušek) - 39. B. Jensen (Krogsgaard). Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 2098.
Sestava ČR: Barák - Deutsch (35. Heřmanský), Podhráský, Veltšmíd, Suchánek, Jelínek, Sýkora - Curney, Jendrišák, Natov - Tokoš, Tomašík, Sladký - Dóža, Mikeš, Ondrušek - od 41. navíc Fridrich, Zozulák. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.

Češi o případném semifinále: Finové mají neskutečný presink
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud