Tomáš Podvín
9. prosince 2015 • 19:30

O finále MS s Finkami! Nechtěla bych být v jejich situaci, hlásí Čapková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Všechno jde podle plánu. To si mohou zatím na MS florbalistek říkat Češky i Finky. Nyní se ale jejich cesty zkříží. V semifinále. Zatímco pro domácí Finsko je vítězství povinností, české reprezentantky hodlají způsobit překvapení. „Věříme si,“ tvrdí obránkyně Martina Čapková. A dodává proč.



Finky jsou zatím podle předpokladů na turnaji stoprocentní. Ve skupině porazily Norky (14:1), Švýcarky (6:4) i Polky (5:2). Ve čtvrtfinále domácího šampionátu pak doslova roznesly Němky, když je deklasovaly 16:0.

Na rozdíl od semifinálového soupeře české hráčky už na MS poznaly i porážku. Ačkoliv byla tvrdá a až nečekaně vysoká (2:17), přišla od jasného favorita celého turnaje Švédska. Proto si z toho Češky nedělaly těžkou hlavu a i ony se mohly radovat z postupu do semifinále, když vyřadily Polky (8:2).

VIDEO: České florbalistky pilovaly střelbu před zápasem s Polskem. Jak byly úspěšné?
Video se připravuje ...

Finsko je pochopitelně soupeřem z jiné kategorie, Čapková ovšem strach z domácího týmu nemá. „Neskutečně se těšíme a já osobně si na Finky věřím i víc než třeba na Švýcarky,“ říká produktivní obránkyně.

„Výsledkově s nimi na EFT (Euro Floorball Tour) dokážeme zahrát vyrovnanější zápas. Samozřejmě, Finky na EFT a na MS jsou vždy úplně jiný tým, ale teď jsou pod tlakem,“ tvrdí Čapková.

Právě na velký tlak budou Češky spoléhat. Domácí Finky, na které chodí tradičně pár tisíc diváků, totiž berou cokoliv mimo zlata jako zklamání. „Většina z nás ví, jak těžké je hrát na domácím mistrovství. Nechtěla bych teď být v jejich situaci, ten tlak je neskutečný,“ prozrazuje česká hráčka.

Formu týmu vidí Čapková optimisticky, i když přiznává mezery. „Hra jako taková není špatná, ale vidíte, že zakončení občas v té naší lajně trošku drhne. Ovšem hráčky jako Eliška Krupnová a Tereza Urbánková se probudí ve správnou chvíli, o to se nebojím. Na ně spoléhám, když půjde do tuhého,“ zakončuje.

Semifinále mezi Českem a Finskem se hraje v pátek od 16:15. A svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského v něm mohou tvořit historii. Ve sbírce medailí českých reprezentantek z MS totiž zatím visí jen jedna, bronzová ze Švýcarska z roku 2011. Odhodlaný výběr je připravený na ni navázat, nejlépe ji ještě překonat.

České florbalistky splnily proti Polkám roli favoritek a postoupily do semifinále MS ve Finsku
České florbalistky splnily proti Polkám roli favoritek a postoupily do semifinále MS ve Finsku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud