30. října 2016 • 15:10

Sparta spojuje! Florbalisté lákají fanoušky, rozdají lístky na hokej

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta spojuje! Aneb pojďme spolupracovat... Florbalová Sparta láká fanoušky na pondělní domácí televizní šlágr s Mladou Boleslaví (od 20.10 hodin) i tím, že příznivcům do 18 let, kteří přijdou ve sparťanských barvách, rozdá zadarmo vstupenky na zápas hokejové Sparty s Litvínovem. A mohou přímo při florbalovém utkání získat v rámci autogramiády i podpis od gólmana Filipa Novotného.

 



Občas je v zákulisí slyšet: Kdo se nenaučil bruslit, hraje florbal… Anebo nářky, že florbalu se daří odlákávat mládež od hokeje. Ale v rámci Sparty tato dvě populární odvětví spolupracují.

„Florbal se v posledních letech stává čím dál tím více respektovaným sportem a jsem přesvědčený, že spolupráce s hokejovou Spartou bude přínosná pro oba kluby. Akce Sparta spojuje je skvělá myšlenka a měl by jí využít každý náš fanoušek,“ říká Ondřej Kadoch, kapitán florbalového týmu Acema Sparta.

Pondělní televizní zápas proti Mladé Boleslavi je prvním projektem. Fanoušci do 18 let, kteří přijdou ve sparťanských barvách, dostanou zadarmo vstupenku na zápas HC Sparta – Litvínov (25. listopadu v O2 Areně). A dospělí si je mohou pořídit za výhodných padesát korun.

Všichni navíc mají šanci získat autogram od Filipa Novotného, gólmana týmu HC Sparta Praha. A nejenom to, nachystané jsou i další doprovodné akce.

Na Podvinném mlýně by mělo být plno

I díky nim by mělo být v hale na Podvinném mlýně plno. Na což se hráči těší. „Televizní zápasy pro mě vždy znamenají něco výjimečného. Vzhledem k florbalu jako amatérskému sportu si tyto utkání snažím maximálně užít a beru je jako odměnu za dřinu,“ reaguje Kadoch, dlouholetá sparťanská opora.

Stejně jako loni se snaží hráči áčka nalákat všechny kluky a holky z mládežnických kategorií na akci, kterou nazvali jako „výzva“. Pokud nějaký tým přivede na pondělí zápas více diváků, než oni sami, tak mu půjdou na oplátku fandit na některý z jeho ligových utkání! Loni to splnili, mladším žákům vytvořili báječnou atmosféru. I s bubny! A mladí kluci z toho byli u vytržení…

„Smyslem této sázky je propojit všechny klubové kategorie s naším A týmem a na pondělním zápase proti Mladé Boleslavi vytvořit skvělou atmosféru. Minulý rok se tahle akce velmi povedla a rádi bychom na ni navázali,“ přeje si Kadoch.

Sparťanští florbalisté ale berou bitvu proti týmu, jenž Superligu vede a má kádr nabitý reprezentanty, i jako sportovní výzvu. Musejí zabrat a napravit dojem po nepovedeném posledním utkání v Kladně, kdy prohráli 7:8. Navíc touží stoupat tabulkou vzhůru, zatím jsou na nelichotivém předposledním místě.

A proti komu jinému se vyhecovat, než proti Boleslavi? Navíc za televizní asistence?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud