1. března 2018 • 18:39

Los MS ve florbale 2018: Češi ve skupině A narazí na Švýcary, Lotyše a Němce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští florbalisté budou hrát na prosincovém domácím mistrovství světa v Praze v základní skupině A se Švýcarskem, Lotyšskem a Německem. Z ní první dva týmy postoupí přímo do čtvrtfinále, zbývající dva čeká kvalifikace play off. Ve skupině B se představí úřadující mistři světa Finové, Švédové, Dánové a Norové. Rozhodl o tom dnešní los na Staroměstské radnici v Praze.



Turnaj se bude hrát od 1. do 9. prosince. Šestnáctka účastníků je stejně jako na minulých šampionátech v Göteborgu 2014 a Rize 2016 rozdělena do dvou výkonnostních kategorií po osmi.

Skupinu C tvoří Austrálie, Estonsko, Thajsko a Polsko, v "déčku" se představí Kanada, Slovensko, Japonsko a Singapur. Dva úspěšné celky z obou skupin budou hrát v osmifinálové části s týmy ze skupin A a B.

Světový šampionát florbalistů se bude konat v České republice potřetí. V roce 1998 se hrálo v Praze a Brně, o deset let později opět v hlavním městě a Ostravě. Nyní se turnaj bude konat pouze v Praze v O2 areně a v Areně Sparty na Podvinném mlýně.

Los základních skupin MS florbalistů v Praze (1.-9. prosince 2018):

Skupina A

ČR, Švýcarsko, Lotyšsko, Německo.

Skupina B

Finsko, Švédsko, Dánsko, Norsko

Skupina C

Austrálie, Estonsko, Polsko, Thajsko

Skupina D

Kanada, Slovensko, Singapur, Japonsko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud