Květoslav Šimek
23. dubna 2018 • 17:33

Z pralesa k titulu! Florbalový kapitán Novotný se po 19 letech dočkal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona snů. A zlatá odměna za florbalovou věrnost a dlouhověkost. Petr Novotný (35 let) se s rodným týmem Technology Florbal Mladá Boleslav konečně dočkal mistrovského titulu. Poslední mohykán klubu, se kterým se od roku 1999 probíjel z florbalového pralesa až na vrchol. Mladá Boleslav v Superfinále v Ostravě porazila Vítkovice 6:5 v prodloužení a kapitán Novotný stylově vítěznou akci vypracoval.



Narodila se mu dcera, překonal historické ligové maximum v počtu gólových asistencí a na třetí pokus si s Mladou Boleslaví konečně sáhnul na mistrovský pohár. Petr Novotný se po dvou prohrách v Superfinále (2015 a 2017) konečně dočkal florbalového zlata.

„Jsem nesmírně pyšný na tým, že jsme to zvládli,“ radoval se kreativní florbalista. „A navíc v Ostravě, která nám hrozněkrát v play off ukončila sezonu. Teď už budeme jenom slavit a moc se těším!“

Z páté ligy na vrchol

V Mladé Boleslavi se první florbalový klub zakládal v roce 1998. Novotný začal hrát o rok později a mezi elitu se s ní z páté ligy postupně prokousal v roce 2004. Z původního boleslavského týmu zůstal jediný. Ambiciózní klub postupně získal řadu kvalitních borců z celé republiky, nabízel nejlepší podmínky.

„Když se podíváte na všechny týmy v extralize, tak snad kromě Vítkovic nikdo nedokáže dát dohromady tým jen ze svých odchovanců,“ vysvětluje Novotný. „Tatran Střešovice jich taky moc nemá a když hrál Superfinále Chodov, tak byste kluky z Prahy spočítali na jedné ruce. Nemám iluze, že by se v dnešní době někomu podařilo sestavit tým z jednoho města, který vyhraje titul. I v těch Vítkovicích to budou mít těžké.“

Právě na vítkovické ose boleslavští poskládali úspěšný tým. Jana Jelínka a Petra Kološe doplnil Milan Tomašík. K tomu útočné eso Jiří Curney, původem z Třince. V Superfinále se tahle čtyřka postarala o pět gólů ze šesti. A zlatou euforii v prodloužení odpálil Tomašík. Po přihrávce Novotného.

První bod byl zlatý

„Vymyslel to Bangič,“ hlásil také okamžitě zlatý střelec Milan Tomašík s odkazem na Novotného přezdívku. „Podíval jsem na Bangiče, on se díval na mě. Já jsem cuknul do středu a on to krásně načasoval. Kdybych to nedal, tak si budu sypat popel na hlavu.“

V play off přitom zkušený útočník bojoval se zdravím. Až do Superfinále neměl Petr Novotný jediný bod. Geniální přihrávku vymyslel v pravý čas. Jak jinak. Že by to zabalil, jej vůbec nenapadlo.

„Je to i tím, jací lidé k nám přicházejí, samí výborný hráči, výborní lidi. Je těžké od nich odcházet.“ Podle všeho přidá i další sezonu. I proto, že si Mladá Boleslav vybojovala účast v lednovém Poháru mistrů ve švédském Gävle. A to je pro boleslavského srdcaře další obrovská výzva.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud