17. května 2016 • 22:45

První finále vyhrála Chrudim. Byli jsme přemotivovaní, věděl kouč Benaga

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První utkání finálové série CHANCE futsal ligy vyhráli úřadující mistři z Chrudimi. ERA-PACK zvítězil nad Benagem Zruč nad Sázavou 6:4. V emocemi napěchované bitvě navíc hosté ztratili vyloučeného Marcela, ten jim bude v dalším zápase chybět.



Žádné vyčkávání. První finále začalo pěkně zostra. Pomohla tomu první branka, kterou hned ve 2. minutě vstřelil hlavou Belej. Chrudimští ale s odpovědí neotáleli a za minutu byl stav znovu nerozhodný, když Záruba posunul míč doleva Maxovi, který obstřelil vyběhnuvšího Cristiana - 1:1.

Benago následně nasbíralo v krátkém rozmezí pět akumulovaných faulů a po zbytek poločasu hrálo v ohrožení pokutového kopu. Nejprve ale sami Zručští udeřili. Belej oplatil Brahimimu gólovou přihrávku a ten do protipohybu Tona poslal Benago znovu do vedení.

Ani tady Chrudim s vyrovnáním nečekala dlouho. Sidnei nalil Romanu Marešovi, který ranou z první nedal Cristianovi šanci. O čtyři minuty později se poprvé v zápase dostala do vedení Chrudimi, když Rešetár našel na zadní tyči dobře nabíhajícího Sidneiho, který nasměroval míč do sítě - 3:2.

Krátce nato čelilo po ruce Marcela Benago pokutovému kopu, ale Cristiano si s dělovkou Kovácse poradil. Po přestávce se ale jedenáctinásobným mistrům povedlo náskok pojistit. Sidnei obtočil kolem svého strážce a ranou pod břevno zvýšil na 4:2. Pak se prosadil i Rešetár, který přehodil Cristiana - 5:2.

Benago se dostalo na chvíli do kontaktu ve 33. minutě, když Ago Simitči snížil z pokutového kopu na rozdíl dvou branek. Nejspíš klíčový moment přišel o chvíli později. Benago snažilo dotáhnout svého soupeře, ale chybovalo a Marcelo zadržel pronikajícího soupeře, za což viděl druhou žlutou, a následně červenou kartu.

Chrudim přesilovou hru využila, když Cristiano střelu Dentinha vyrazil jen k Rešetárovi a ten upravil na 6:3. Hosté se dočkali už jen snížení Belejem na konečných 4:6.

„Utkání mělo různé fáze. Jednu chvíli bylo lepší Benago, jednu chvíli zase my. Rozhodly individuální chyby, které jsme dokázali potrestat, proto se nám povedlo vyhrát,“ řekl sportovní manažer Chrudimi Petr Horák. „Vyhrál tým, který dal více branek. Vyprávět někomu, že jsem byl lepší a prohrál jsem, to bych nikdy nechtěl.“

Celý zápas byl hodně vyhrocený. Hlavně mezi Brazilci na obou stranách. „Emoce k finále patří. Je pravda, že tam byly momenty, které šly za hranici, ale nemá cenu někoho uklidňovat. To je až kontraproduktivní,“ usmál se Horák.

Trenér Benaga Zruč nad Sázavou Beni Simitči viděl, že jeho mužstvo bylo v prvním dějství lepší. „První poločas jsme byli lepší a měli jsme více šancí. Kdybychom si spočítali tutovky, tak jsme na tom lépe. Bohužel jsme je nevyužili. Soupeř své šance proměnil. Říkal jsem klukům, že nesmíme pustit Chrudim do vedení, natož dvoubrankového," krčil smutně kouč středočeského týmu.

"Kluci byli až moc přemotivovaní, což chápu. Ani jsem jim to po první půli nevyčítal. Podle mě přemotivovanost rozhodla, i když jsem kluky celý týden připravoval. Ne nadarmo je Chrudim jedenáctinásobným mistrem, umí využívat všechny chyby soupeře," dodal.

ERA-PACK Chrudim - Benago Zruč nad Sázavou 6:4 (3:2)
Branky a nahrávky: 3. Max (Záruba), 9. R. Mareš (Sidnei), 13. Sidnei (Rešetár), 25. Sidnei (Rodrigo), 31. Rešetár (Max), 37. Rešetár (Dentinho) - 2. Belej (Brahimi), 6. Brahimi (Belej), 33. pok kop A. Simitči, 39. Belej (Diego). Rozhodčí: Jiří Lasch, Michal Gasnárek. ŽK: Sidnei, Felipe, Rodrigo - André Galvao, Marcelo. ČK: 36. Marcelo (FCB). Diváci: 242.

FK ERA-PACK Chrudim: Ton (Žďánský) - Záruba, R. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Sidnei, Kovács, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe. Trenér Tomáš Meller, Cacau.

Benago Zruč: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) - Rodek, Belej, Marcelo, Brahimi, A. Simitči, Diego, André Galvao, Hochman, Neto. Trenér Beni Simitči.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud