14. září 2017 • 18:27

Derby pražských "S" vyhlíží i futsal. Těším se, ale chytat nebudu, řekl Blažek

Autor: Daniel Ryl, mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o Prahu nepřinese jen nedělní fotbalové derby mezi Spartou a Slavií, ale už v pátek od 20:30 se v pražské Aréně Sparta na Podvinném mlýně utkají jejich futsalové sestry. Ve šlágru třetího kola 1. FUTSAL ligy půjde o hodně. Třetí Sparta se pokusí přeskočit svého rivala, na kterého ztrácí dva body. „Těším, ale v žádném případě nebudu hrát,“ hlásí před pražským derby marketingový ředitel Sparty a její fotbalová legenda Jaromír Blažek.



Zatímco nedělní fotbalové derby bude už s pořadovým číslem 288, futsalové rivaly čeká teprve jedenáctý souboj. Zatím dominují s pěti výhrami a dvěma remízami sparťané, Slavia má o dvě výhry méně.

„Hrajeme doma a i proto jsme favority. Udělali jsme maximum pro to, aby přišlo hodně diváků. Věřím, že bude plná hala, která nás požene za vítězstvím,“ věří sparťanský trenér Beni Simitči.

Marketingově pomohl i bývalý brankář fotbalové Sparty Jaromír Blažek , který se stal marketingovým manažerem klubu. „Funkcionáři to mají těžší, než hráči. Vůbec jim to nezávidím,“ usmíval se legendární fotbalový brankář, který se ovšem v brance na sto procent neobjeví.

Futsalová Sparta startuje velký projekt. S brazilskou hvězdou i legendou Blažkem
Video se připravuje ...

„Ve středu jsem se zranil při pohárovém zápase Újezdu nad Lesy, kde chytám, takže bych stejně nemohl nastoupit,“ vysvětlil na tiskové konferenci legendární brankář.

Sparta však půjde do šlágru 3. kola s kompletním týmem. „Velkou radost mi dělá to, že bych měl mít k dispozici konečně kompletní kádr, tedy i s Cristianem a Azemem Brahimi,“ uvedl pro klubový web Sparty její trenér.

Protějšek Nenad Veljkovič už vymýšlí, jak hvězdy Sparty zastavit. „I pro mne osobně připravit tým na hráče jako je Wilde, Marcelo nebo Belej je výjimečný úkol,“ přiznal na klubovém webu Slavie srbský trenér, jenž se ujal sešívaných před aktuální sezonou. I on věří, že jeho tým potvrdí vydařený vstup do sezony i proti nabitému kádru soupeře.

„Sparta má svoji kvalitu, to je jasné, ale také mají svoje slabší stránky. Budeme na ně od první minuty útočit a budeme je chtít využít ve svůj prospěch,“ hlásí před pátečním šlágrem. 

Nový marketingový ředitel futsalové Sparty Jaromír Blažek s bratry Simitčiovými
Nový marketingový ředitel futsalové Sparty Jaromír Blažek s bratry Simitčiovými

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud