26. května 2021 • 09:30

Plzeň otočila zápas v Chrudimi a je jednu výhru od titulu. Blýskl se Buchta

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Interobalu Plzeň jsou krůček od historického úspěchu. Jediná výhra je dělí od prvního mistrovského titulu. Ve finálové sérii s Chrudimí vedou 2:0 na zápasy, když po domácím vítězství 3:2 po prodloužení dokázali stejným poměrem vyhrát i na palubovce soupeře, kde otočili z 0:2 na 3:2.



Druhé finále odstartovali lépe Chrudimští, když je hned v úvodu poslal do vedení Yuri. V 8. minutě navíc zvýšil Martin Doša na 2:0. Jenže domácí svůj náskok neudrželi. Plzeň zabrala v době kolem poločasové přestávky. Ještě v první půli snížil Lukáš Rešetár, který pak na startu druhého poločasu přihrál Tomáši Buchtovi, jenž srovnal.

Buchta se následně pasoval do role klíčového muže utkání, když v 36. minutě vstřelil rozhodující třetí plzeňskou branku. „Důležité byly oba góly. Říkali jsme si v kabině, že i doma jsme prohrávali o dvě branky. Podařilo se nám na začátku druhého poločasu vyrovnat na 2:2. Chrudim po našem druhém gólu trochu znervózněla a myslím si, že jí v závěru došly i síly,“ uvedl po utkání hrdina Interobalu Buchta.

„Musíme zlepšit počínání ve druhém poločase. Začali jsme dobře a hráli jsme lépe než v prvním zápase. Po deseti vteřinách druhého poločasu ale uděláme těžko pochopitelnou chybu, po které Plzeň mohla skórovat. Měli jsme hodně šancí, ale ani soupeř nehrál špatně. Musíme pokračovat v tvrdé práci i nadále, a pokusit se neopakovat stejné chyby,“ zhodnotil zápas kouč Chrudimi Felipe Conde.

Před jeho svěřenci je náročný úkol, pokusit se o obrat z 0:2 na zápasy. Třetí duel finále se hraje ve čtvrtek 27. května od 19 hodin.

Výsledek 2. finále 1. FUTSAL ligy

FK Chrudim - SK Interobal Plzeň 2:3 (2:1)
Branky: 1. Yuri (P. Drozd), 8. Doša (Yuri) - 18. Rešetár (Holý), 21. Buchta (Rešetár), 36. Buchta (Kozár). Plzeň vede 2:0 na zápasy. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud