21. března 2012 • 20:07

Házenkářky smetly Slovinsko 31:19 a přiblížily se účasti na ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České házenkářky nečekaně rozdrtily v utkání evropské kvalifikace v Mostu Slovinsko 31:19 a po úvodní výhře v Rakousku si připsaly druhé vítězství ve skupině. Svěřenkyně Jana Bašného si díky tomu upevnily druhé místo v tabulce a výrazně se přiblížily postupu na prosincový šampionát v Nizozemsku. V neděli je v Lublani čeká proti Slovinkám odveta.



Češkám skvěle vyšel už první poločas. Hostující tým sice v úvodu otevřel skóre, ale od té doby ani jednou nevedl. Češky, hnané bouřlivým publikem v mostecké hale, rychle převzaly otěže zápasu. Výborně bránily a dařily se jim brejky do soupeřovy otevřené obrany.

 

Domácí hráčky si rychle vybudovaly tříbrankový náskok a v 16. minutě poprvé v zápase vedly o čtyři góly. Na konci úvodního dějství sice Češkám nevyšla dvojnásobná přesilovka, přesto šly do kabin se slibným náskokem 16:11.

 

Na startu druhé půle chytila brankářka Satrapová sedmičku a Bašného tým ještě víc vystupňoval nápor. K velkému výkonu se rozehrály opora domácího Baníku Most Martinková a Chrenková, která v 37. minutě propasírovala míč přes bloky do sítě a Češky odskočily překvapenému hostujícímu celku už na osm branek.

 

Domácí tým pak sice i vinou několika oslabení přišel o část svého náskoku, ale výtečné zákroky Raníkové, která mezi tyčemi nahradila Satrapovou, vrátily český výběr na úspěšnou vlnu. Nervózní Slovinky pálily z nepřipravených pozic a domácí hráčky díky tomu za nadšených ovací mosteckého publika vestoje navýšily v závěru skóre až konečný dvanáctigólový rozdíl.

 

Češky tak po polovině kvalifikační skupiny udělaly výrazný krok k tomu, aby poprvé od Eura 2004 startovaly na velké akci. Pokud v odvetě ve Slovinsku v neděli neprohrají výraznějším rozdílem, než jakým dnes zvítězily, budou mít s balkánským soupeřem lepší vzájemnou bilanci a pravděpodobně obsadí ve skupině druhé místo za suverénními Švédkami. Na šampionát postoupí z každé skupiny dva týmy.

 

ČR - Slovinsko 31:19 (16:11)

 

Tabulka 5. skupiny:
1. Švédsko 2 2 0 0 57:41 4
2. ČR 3 2 0 1 88:75 4
3. Slovinsko 3 1 0 2 68:86 2
4. Rakousko 2 0 0 2 54:65 0
Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud