26. září 2012 • 13:17

Házenkářský skandál ve Francii! Gigant Montpellier pouštěl zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkáři francouzského velkoklubu z Montpellieru jsou podezřelí, že si prostřednictvím příbuzných vsadili na svou prohru. Uvedla to francouzská média a také agentura Reuters s odkazem na anonymní zdroj ze soudu.



Vyšetřování se týká květnového ligového zápasu proti celku Cesson-Sévigné, který francouzští mistři překvapivě prohráli 28:31. Mezi podezřelými je podle televize France-3 osm hráčů Montpellieru včetně členů francouzské reprezentace, která získala zlato na olympijských hrách v Londýně. Za Montpellier hraje například nejlepší sportovec Francie za loňský rok Nikola Krabatic.

Na případ upozornila úřady státní sázková společnost Francaise de jeux. Její pracovníci totiž v souvislosti se zápasem zaznamenali "neobvyklou aktivitu", mezi jinými i výrazně zvýšený počet sázek v den utkání.

Prezident Montpellieru Rémy Levy popřel, že by klub byl nějak zapleten do ovlivňování průběhu zápasu. "Důrazně odmítáme, že bychom se podíleli na manipulaci výsledku," uvedl Levy a dodal, že klub bude hájit svou čest.

Montpellier od roku 1998 nezískal francouzský titul jen dvakrát a v roce 2003 vyhrál Ligu mistrů. Do roku 2011 v klubu působil český házenkář David Juříček.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud