13. ledna 2014 • 17:00

Brankář Štochl si zranil koleno. Uzdraví se do rozhodující bitvy?

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOS! Českou házenkářskou reprezentaci trápí před úterní klíčovou bitvou s Makedonií o postup ze skupiny ME zdravotní stav brankářské hvězdy Petra Štochla. Týmová jednička si ve zpackaném duelu s Rakouskem (20:30) poranila koleno a její start je nejistý. „Z kolena jsme Petrovi vytáhli vodu. Uvidíme, co s tím provede trénink, ale jsme optimističtí,“ sdělil během dneška lékař týmu Petr Holub.



Skutečnost, že Štochla zlobí koleno, mnohé překvapila. Gólman německého Berlína totiž odstoupil poté, co se v 9. minutě udeřil po pádu na palubovku do hlavy. „S hlavou sice má menší problémy, ale v chytání mu nebrání,“ reagoval se smíchem jeho spoluhráč Daniel Kubeš.

Dlouholetou oporu národního týmu ve větší části souboje proti Rakousku nahradil mladý Tomáš Mrkva, ale nedařilo se mu. „Petrova absence se projevila, nepočítali jsme s ní. Spoléhali jsme se na jeho zákroky,“ uvedl Kubeš.

Samotný Štochl věří, že bude zítra večer k dispozici a pomůže týmu ke klíčovému triumfu. „Jsem vnitřně přesvědčený, že nastoupím,“ uvedl zkušený brankář. „Kdybych nebyl, těžko bych se mohl připravovat na zápas s Makedonci. Moudřejší budeme zítra, záleží na pocitu z tréninku, ale pokud bude noha v aktuálním stavu, nebude můj start ohrožen,“ uklidňoval příznivce i parťáky.

Hráči si hned po debaklu sedli a všechno si vyříkali. Vzduch se prý vyčistil. „Na takové akci si podobné výpadky nemůžeme dovolit a osobně mě potěšilo, jak jsme byli k sobě upřímní, věcní a sebekritičtí. Nikdo nehledal vinu u druhých a to je základ toho, abychom se zlepšili. Cítím, že chceme společně dokázat házenkářskému světu a našim fanouškům, že můžeme myslet na postup,“ řekl druhý kouč Jaroslav Hudeček.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud