Ivo Pospíšil
28. května 2015 • 16:38

Veselí plné házenkářských talentů. K titulu vyhráli i Československý pohár

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ryzí nadšení slavilo parádní triumf. Parádní počin se v letošní sezoně povedl házenkářům staršího dorostu z Nového Veselí, jinak amatérského celku, který vedle domácího titulu ovládl nedávno i prestižní Československý pohár. „Je to nejúspěšnější sezona v naší pětačtyřicetileté historii klubu,“ říkal asistent trenéra Pavla Hladíka, Filip Večeřa. A velký příslib do budoucna. 



V tom městečku žije zhruba 1300 lidí. Přesto z něj už vzešla řada reprezentantů, a že by i do budoucna mohlo být Nové Veselí líhní házenkářských hvězd, to potvrdili hráči tamějšího staršího dorostu na Československém poháru, který o víkendu ovládli.
K již získanému mistrovskému titulu tak přidali sladký double.

„V krátké době se nám povedlo přidat třešničku na dort v podobě dalšího výrazného úspěchu a jenom potvrdit, že letošní sezóna byla tou nejúspěšnější v pětačtyřicetileté historii našeho klubu. Pro hráče ročníku 1996, to bylo nejlepší možné zakončení působení v mládežnických kategoriích. Doufáme, že jejich letošní úspěchy budou tou nejlepší možnou motivací i pro ostatní naše hráče v dorosteneckých a žákovských družstvech,“ přiznal asistent hlavního trenéra Filip Večeřa.

Na úvod turnaje porazilo Nové Veselí domácí Nové Zámky 29:24, posléze udolali Talent Plzeň 30:29 a na závěr deklasovali silný Prešov 33:19.

„Zvolili jsme velmi odvážnou taktiku a vše jsme podřídili poslednímu zápasu s mistrovským Prešovem. Ten byl určitě vyvrcholením naší práce s tímto ročníkem, jelikož náš výkon byl opravdu mimořádný a rozdíl skóre proti Slovenskému mistru, který hrál bez zraněné opory Miloše Šarpataky, byl naprosto zasloužený. Věřím, že máme na to se ještě lepšit a na podobný výsledek nebudeme čekat dalších 45 let,“ usmíval se kouč Pavel Hladík.

Nové Veselí si tak po právu letos urvalo post nejlepšího mládežnického házenkářského celku v Česku.  „Tento historický double, je odměnou všem našim trenérům mládeže, kteří odvádějí výbornou práci. Samozřejmě celému vedení klubu za každodenní práci, všem našim partnerům, bez jejichž pomoci bychom nemohli zajistit našim hráčů odpovídající přípravu a v neposlední řadě našim neskutečným fanouškům, kteří určitě patří k nejlepším v zemi. Je to úspěch nejen náš, ale celého regionu a jsme rádi, že jsme těm všem tuto odměnu mohli dát,“ dodal nadšený Hladík.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud