22. května 2016 • 18:54

Házenkáři Dukly vyhráli nad Plzní a srovnali stav finále na 1:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkáři Dukly Praha porazili v druhém finále extraligy Plzeň 25:21 a vyrovnali stav série na 1:1. Třetí utkání je na programu v sobotu v Plzni.



Hosté si během první půle vypracovali třígólový náskok, avšak Dukla díky šestibrankové šňůře stav otočila a do kabin se šlo za stavu 11:8 pro domácí. Ve druhém poločase si Pražané vedení neustále udržovali, nakonec zvítězili čtyřbrankovým rozdílem.

"Ukázali jsme neskutečnou vůli po vítězství. Kluci si včera ověřili, že je Plzeň tým typu Bragy, proti kterému se musí hrát dobře do obrany. A tuhle taktiku hráči vydrželi po celých šedesát minut. Byli jsme výborně fyzicky připravení a šlo jen o psychiku, která nám včera selhala. Dnes jsme ale chtěli vyhrát víc než soupeř a zaslouženě se nám to povedlo," citoval trenéra Dukly Jana Josefa server onlajny.com.

"Myslím, že jsme měli udržet naše vedení ze začátku zápasu. Měli jsme tam spoustu šancí a sedmimetrových hodů, které jsme bohužel neproměnili, a to možná rozhodlo. Dneska nám prostě v útoku něco scházelo," dodal hostující kouč Martin Šetlík.

Nejlepším střelcem zápasu byl se sedmi góly plzeňský Milan Škvařil, na straně domácích se nejvíc dařilo autoru pěti branek Jakubovi Svitákovi.

Play off házenkářské extraligy mužů:
Finále - 2. zápas:
Dukla Praha - Plzeň 25:21 (11:8)
Nejvíce branek: Sviták 5/2, Syřínek 4, Šimůnek 4 - Škvařil 7, Tonar 4/2, Strýc 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 7/4 - 5/3. Vyloučení: 5:8. Stav série: 1:1.
O 3. místo - 2. zápas:
Hranice - Karviná 26:19 (11:10)
Nejvíce branek: Magrla 7/1, Rachač 5, Samiec 2 - Veřmiřovský 4, Jiří Užek 4/3, Frančík 3. Stav série: 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud