3. května 2018 • 12:40

Zubří hrozí kvůli anulování zápasu s Plzní: bojkot v semifinále?!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkáři Zubří hrozí, že nenastoupí k víkendovým dvěma zápasům semifinále play off extraligy v Plzni. Vítěz základní části nesouhlasí s anulováním výsledku druhého utkání na jeho půdě, o němž rozhodl řídící orgán soutěže. Vedení extraligy zrušilo výhru Zubří 26:24 po prodloužení a Západočeši tak vedou v sérii 1:0.



Podle řídícího orgánu rozhodčí chybně neuznali sekundu před koncem druhého poločasu regulérní gól hostujícího celku z devítimetrového hodu na 22:23 a prodloužení se tudíž vůbec nemělo hrát. Vedení extraligy po přezkoumání opakovaných záběrů usoudilo, že míč přešel brankovou čáru ještě před koncem hrací doby. Řídící orgán rozhodl, že série bude na západě Čech 5. a 6. května pokračovat za stavu 1:0 a anulované druhé utkání se případně v Zubří odehraje až jako rozhodující pátý duel 9. května.

S tím ovšem vedení Zubří zásadně nesouhlasí a tvrdí, že plzeňský gól byl neregulérní kvůli přešlapu Milana Ivančeva. "Plzeň předložila jako zdroj neplatnosti výsledku záběry z tvcom.cz. Tato společnost přenáší záběry, které jsou pořízeny laickou osobou a slouží jen ke komerčním účelům propagace házené. Jde o záznam, který není určen k řešení sporných situací," uvedl v prohlášení manažer Zubří František Baláš.

"Pokud od této skutečnosti ustoupíme, může sloužit i jako důkaz o porušení pravidel ze strany hráče Ivančeva a také jako důkaz chyby rozhodčího. Volný hod v čase 59:58 byl proveden v rozporu s pravidly. Ivančev v momentě odhodu míče nestál za hranicí devítimetrového hodu a přešlápl ji. Jsme přesvědčeni, že rozhodčí měli na toto porušení pravidel reagovat, přerušit hru a nařídit opakování hodu," dodal Baláš.

Rozpis soutěže podle něj neumožňuje, aby se série na palubovku hůře postaveného celku, v tomto případě Plzně, stěhovala jen po jednom odehraném utkání. "Dle rozpisu musí lépe postavené družstvo po základní části sehrát první dvě utkání na domácí půdě. Řídící orgán tím, že stanovil termín opakování zápasu až po utkáních v Plzni, vědomě porušuje závazný rozpis soutěže, což považujeme za nepřípustné," uvedl Baláš.

"Zubří trvá na platnosti původního výsledku potvrzeného zápisem o utkání. Pokud by zůstalo v platnosti rozhodnutí řídicího orgánu, nenastoupíme k utkáním v Plzni, jelikož nebyla splněna podmínka odehrání prvních dvou utkání u lépe postaveného týmu," dodal manažer Zubří.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud