7. ledna 2020 • 14:48

Házenkářům zůstávají trenéři. Reprezentaci povedou Filip s Kubešem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářskou reprezentaci mužů dál povede dvojice trenérů Jan Filip a Daniel Kubeš. Český svaz s nimi těsně před vstupem do evropského šampionátu prodloužil smlouvu o další tři roky. Vedení o tom informovalo na úterní tiskové konferenci v Brně.



Bývalé reprezentační opory Filip s Kubešem vedou reprezentaci od léta 2014. Největšího úspěchu s národním týmem zatím současní trenéři dosáhli předloni na evropském šampionátu, kde reprezentanti nečekaným šestým místem vyrovnali maximum v samostatné historii.

"Jsem velice rád, že naše spolupráce bude pokračovat i v dalším tříletém období. Jan Filip a Danielem Kubešem tvoří výbornou trenérskou dvojici, která systematickou a koncepční prací dokázala s mužskou reprezentací uhrát například šesté místo na Euru 2018. Daří se jim také postupně do týmu zapracovávat mladé talentované hráče," řekl předseda reprezentační svazové komise Daniel Čurda.

"Prodloužení je z mého pohledu tedy logické. Vážím si, že jednání probíhala korektně a konstruktivně a za svaz se těším na další roky spolupráce," dodal.

Do konečné nominace házenkářů na ME se nevešel Patzel

Do nominace českých házenkářů na mistrovství Evropy se z osmnáctky hráčů, kteří absolvovali poslední dvě přípravná utkání v Maďarsku, nevešla levá spojka Vojtěch Patzel. Do konečné sedmnáctky jmen se dostal i pivot Jan Mojžíš, jenž poprvé hrál za národní A-tým teprve na konci prosince v přípravě proti Slovensku.

Zranění nepustí na Euro dva pivoty Leoše Petrovského s Janem Užkem, který si poradil koleno. V nominaci tak zůstal Mojžíš, přestože byl na konci prosince až dodatečně nominován k přípravným zápasům se Slováky. Premiéra na velké akci čeká i Dominika Soláka a Matěje Klímu, jenž na levé spojce dostal přednost před Patzelem.

Na Euru se představí i dva hráči, kteří předloni chyběli na minulém kontinentálním mistrovství. Zranění tehdy vyřadilo Tomáše Babáka a z rodinných důvodů nestartoval Miroslav Jurka.

Český celek bude na Euru, které budou poprvé hostit tři země (Rakousko, Norsko a Švédsko), obhajovat nečekané šesté místo. V základní skupině ve Vídni reprezentanti od 10. do 14. ledna postupně změří síly s domácím výběrem, Severní Makedonií a Ukrajinou. Do další fáze projdou první dva týmy.

Nominace českých házenkářů na ME:

Brankáři: Martin Galia (Zabrze/Pol.), Tomáš Mrkva (Bergischer HC/Něm.)
Střední spojky: Ondřej Zdráhala (Plock/Pol.), Tomáš Babák (Bergischer HC/Něm.), Roman Bečvář (TuS N-Lübbecke/Něm.).
Pivoti: Štěpán Zeman (Coburg/Něm.), Petr Šlachta (Aue/Něm.), Jan Mojžíš (Emsdetten/Něm.)
Levé spojky: Dominik Solák (Karviná), Matěj Klíma (Dukla Praha), Pavel Horák (Kiel/Něm.)
Pravé spojky: Dieudonné Mubenzem (Hüttenberg/Něm.), Stanislav Kašpárek (Szeged/Maď.)
Levá křídla: Jakub Hrstka (Desava/Něm.), Marek Vančo (Elbflorenz/Něm.)
Pravá křídla: Tomáš Číp (Baia Mare/Rum.), Miroslav Jurka (Zubří)

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud