21. května 2023 • 10:40

Végh o Kinclově výzvě, podpořil i Vémolu: Prober se, nejsi staré železo

Autor: TV iSport, cze
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaostřil do první řady a bez velkého přemýšlení vypálil: „Vidím tady Attilku. Asi jsi přišel o prosincový zápas!“ Obhájce titulu Oktagonu Patrik Kincl po výhře nad Karlosem Vémolou volá po velké výzvě. Chtěl by Terminátora nahradit v boji proti legendárnímu Attilu Véghovi, který se měl právě s Vémolou střetnout v očekávané odvetě na konci roku. Slovák okamžitě vkročil do klece, aby si potenciálního rivala prohlédnul. „Nezáleží to na mně. Určitě nejsem dosra…, ale Karlos mi změnil život. Dal bych mu šanci,“ hodnotil před mikrofonem iSport TV, což potvrdil i v neděli na svém Instagramu. Na rozhovor se podívejte ve VIDEU.



Slovenský bijec po neočekávané výzvě neskrýval údiv. „Byl jsem překvapený, že chce se mnou zápas,“ přiznal. „Osobně bych zůstal na myšlence Vémola vs. Végh 2. Měl jsem nějaké plány, od začátku roku jsem trénoval. Mám to tak nastavené v hlavě i v rámci tréninkového procesu. Najednou bum a všechno se otočí? Abych řekl pravdu, dal bych Karlosovi šanci, stejně jako ji dal on mně.“

Od osudové porážky s Véghem Karlos Vémola v Oktagonu nepadl v sedmi případech. Jenže v sobotu v pražské O2 areně nedokázal najít účinný recept na šampiona Kincla. Předváděl marné pokusy o strhy, na které obhájce pásu odpovídal po celých pět kol lokty v klinči u pletiva. Bodoví rozhodčí měli na konci vřavy jasno, pás se vrátil do Hradce Králové.

Jeden z největších zápasů v historii českého MMA pozorně sledoval právě Végh, který ještě před začátkem turnaje rozdával fanouškům autogramy. Dlouhodobě tvrdil, že jeho odvetu s Vémolou nemůže případná porážka olomouckého rodáka narušit. Dobře si uvědomuje, že i on před prvním střetem české a slovenské jedničky polotěžké váhy neuspěl s Virgilem Zwickerem, který mu dokonce uštědřil knokaut.

Zakrvácený Karlos Vémola odchází po porážce Patrikem Kinclem v doprovodu své ženy Lely z O2 arény.
Zakrvácený Karlos Vémola odchází po porážce Patrikem Kinclem v doprovodu své ženy Lely z O2 arény.

„Měl jsem prohraný zápas, když měl Karlos vítěznou vlnu. Teď záleží na něm, na Oktagonu a pak na mně. V životě už nehledám výzvy, jsem na to dost starý, ale s Karlosem je to něco jiného, ten zápas mi změnil život. Nejde o nějaký titul, ale o nás dva, lidi by chtěli vidět odvetu,“ hodnotí Végh.

Vémola i po porážce s Kinclem stále drží titul polotěžké kategorie. Naopak Patrik Kincl se v minulosti profiloval coby nejlepší velterová váha v Česku, než nakonec zvolil přestup do střední divize, kde nyní neohroženě vládne. A zdá se, že si dělá zálusk na druhé Terminátorovo hájemství.

„Jsem překvapený, ale Patrik tím, že by zkusil devět trojku, nic neztratí, i kdyby prohrál,“ uvědomuje si Végh a rovnou přidává pohled, proč je pro něj duel nebezpečný. „Já bych ztratil hrozně moc. Bylo by to pro mě velmi riskantní.“

Někdejší šampion Bellatoru si v bojové kariéře už nepotřebuje nic dokazovat. Po Zápase století se v kleci ještě neobjevil, zato si zkusil exhibiční box se soupeři ze světa MMA.

„Nechci titul, ani někoho vyzývat, už to ve mně vyhořelo. Na Karlose jsem recept našel a znovu neukázal nic nového. Porazil sám sebe, Patrik udělal výbornou práci. Dokázal bych se vyhecovat na odvetný zápas a probudit starého Attilku. Sportovní plán je Karlito,“ uzavírá Végh debatu nad možným střetem s Kinclem.

A i proto Végh po velké prohře Vémolu podpořil. „Karlito můj," začal vyprávění v nedělním prohlášení na Instagramu. „Ukázal jsi bojové srdce. I když jsi byl rozbitý, šel jsi do toho jak blázen."

„Teď tě lidi budou házet, víš kam. Budou říkat, že patříš do starého železa, ale takoví jsou lidi. Když jsi nahoře, jsi nejlepší, a když dole, tak jsi největší kár," směřoval k Vémolovi slova povzbuzení.

„Bude to zápas o nás dvou, dej se do kupy. Prober se, ještě nejsi staré železo, ani já. Jsme stejně staří a uvidíme se v prosinci. Karlito můj, nezapomeň, jednou nahoře, jednou dole. Tohle je MMA," dodal Végh.

Oktagon 43 SESTŘIH: Kincl vs. Vémola. „Inspektor“ obhájil pás šampiona
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Oktagon 43
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
David Kozma David Kozma Karlos Vémola Karlos Vémola Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Kincl Patrik Kincl
Obnovit
Zprávy ze dne 21. 5. 2023
12:00
21. 5. 2023
Patrik Kincl

Podívejte se na SESTŘIHY dvou největších zápasů celého večera Oktagon 43:

 

VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 21. 5. 2023
10:00
21. 5. 2023
 
 

Zprávy ze dne 21. 5. 2023
9:00
21. 5. 2023
 

Dlouho očekávanou odvetu zvládl Patrik Kincl, který Terminátorovi naložil a uspěl na body. A všichni se ptají: Co je s Vémolou? Po turnaji organizace Oktagon totiž chyběl i na tiskové konferenci, O2 arenu opouštěl s podlitinou oka, přes kterou nemohl ani vidět. „Nevíme, upřímně nevíme," vzkázal na Instagramu Ondřej Novotný, promotér Oktagonu. Více čtěte ZDE.

Jak je na tom Karlos Vémola?
Zprávy ze dne 21. 5. 2023
3:17
21. 5. 2023
 

Online přenos iSport.cz je u konce. Děkujeme za pozornost. Prohlédněte si všechny zajímavé momenty i reakce na zápas Patrik Kincl vs. Karlos Vémola 2, ale i další boje na kartě Oktagon 43 

↓↓↓

Zprávy ze dne 21. 5. 2023
3:16
21. 5. 2023
Patrik Kincl

Exkluzivní reakci Attily Végha na možný zápas s Patrikem Kinclem zachytil štáb iSport TV

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 21. 5. 2023
2:32
21. 5. 2023
Karlos Vémola

Karlos Vémola při odjezdu z O2 Arény.

Zakrvácený Karlos Vémola odchází po porážce Patrikem Kinclem v doprovodu své ženy Lely z O2 arény. Zakrvácený Karlos Vémola odchází po porážce Patrikem Kinclem v doprovodu své ženy Lely z O2 arény. Zakrvácený Karlos Vémola odchází po porážce Patrikem Kinclem v doprovodu své ženy Lely z O2 arény.
Zprávy ze dne 21. 5. 2023
1:00
21. 5. 2023
Patrik Kincl

Patrik Kincl promluvil o tom, co prožíval proti Karlosi Vémolovi a zda by chtěl třetí zápas. „Peníze mluví... Abychom všichni pochopil, tu cestu. Pro mě porážka v prvním zápase byla těžká, nerad prohrávám a blbě to snáším. Bylo to osobní už tenkrát, těžce jsem to kousal. Domluvili jsme se s Ondrou Novotným, že se to oživí. Řešilo se to poslední tři roky. Měl jsem strach vyjít z baráku, abych se nebavil o tomto zápase. Pořád jsem to měl v hlavě, každý se na to ptá. Nebudí to kladný emoce. Vím, že z toho nevystoupím, když jsem ten zápas vyhrál. Ještě nějakou dobu to pojede, chci z toho vlaku Kincl vs. Vémola vystoupit. Půl roku nebo rok se k tomu budu vracet v různých rozhovorech. Je to unavující.“

Zprávy ze dne 21. 5. 2023
0:53
21. 5. 2023
Patrik Kincl

Patrik Kincl odpovídá na tiskové konferenci: „Ten zápas mě s*al, lidi si zasloužili lepší zápas a rozhodčí ho mohl vést daleko lépe. Karlos je dobrý zápasník, věděl jsem, jak se na něj připravit a jak ho odbránit. Já sám jsem se nudil. Jsem trošku otrávenej. Pocit vítězství a že mám pás, že jsem ho zbil, to mě samozřejmě uspokojuje, ale chtěl bych cítit, že to byla dřina. Cítil jsem se na lepší zápas, házím to trošku na rozhodčí.“

Zprávy ze dne 21. 5. 2023
0:35
21. 5. 2023
Karlos Vémola

Titulový zápas Vémoly s Patrikem Kinclem prožívala v hledišti i Karlosova žena Lela.

Vémolova žena Lela v hledišti během zápasu trpěla Vémolova žena Lela v hledišti během zápasu trpěla
Zprávy ze dne 21. 5. 2023
0:30
21. 5. 2023
 

Polák Robert Bryczek upřesnil, že po zápase žádal o vítěze zápasu mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou. Ale uvědomuje si, že chce zápasit s Attilou Véghem, takže „chce spíše marketingové než opravdové zápasy.“

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud