Marek Stodůlka
12. července 2020 • 03:57

Skvělý Procházka! Sestřelil soupeře při debutu v UFC ve druhém kole

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do UFC jako v pohádce! Český bojovník Jiří Procházka při svém debutu v nejprestižnější MMA organizaci sestřelil v rámci akce UFC 251 na "bojovém ostrově" v Abú Zabí Volkana Oezdemira k zemi ve druhém kole. Po prvním prohraném kole knokautoval švýcarského soupeře tvrdou kombinací.



„Cítím se skvěle, ale můj výkon byl hrozný, schytal jsem moc ran. Čekal jsem, že bude více zápasit. Musím ještě zapracovat na spoustě věcí,“ prohlásil po výhře skromný vítěz.

Bojovník z Hostěradic na Znojemsku vypadal před soubojem neuvěřitelně uvolněně. Od začátku zápasil s rukama dole, jak je u něj zvykem, často Oezdemira vybízel k útoku, z čehož pramenilo mnoho tvrdých úderů na obou stranách.

První kolo si ale připsal Švýcar, jelikož Procházka byl několikrát značně otřesený. Do druhého kola však nastoupil mnohem více koncentrovaný. Tvrdým kopem na hlavu nejprve Oezdemira rozhodil a poté jej kombinací u pletiva poslal k zemi.

Rodáka z Fribourgu přitom nikdo v UFC neposlal k zemi takovým způsobem, že by zůstal nehybně ležet na zemi. Až Procházka.

Švýcarkého bijce ukončil dokonce dřív než bývalý dvojnásobný šampion Daniel Cormier. Na sociálních sítích se okamžitě začalo o Procházkovi mluvit jako o velkém problému pro všechny bojovníky polotěžké váhy.

Sedmadvacetiletý Čech si za pár minut značně rozšířil fanouškovskou základnu. Mnozí diváci totiž žasli nad neordotoxním stylem pohybu a boje, jakým disponuje. Celý zápas absolvoval s rukami dole, na protivníka se téměř nedíval a místo krytí si jednou rukou neustále chytal rukavici.

Poté však Procházka vyslal fatální kop, který vedl k největšímu vítězství v historii českého MMA.

Český bijec Jiří Procházka se svým realizačním týmem po premiérové výhře v UFC
Český bijec Jiří Procházka se svým realizačním týmem po premiérové výhře v UFC

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana nedělního Sportu (12. července 2020) Titulní strana nedělního Sportu (12. července 2020)Foto Sport

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud