4. května 2021 • 14:35

Procházka vyskočil v žebříčku. Další soupeř? Zápas o titul je nejblíž

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Na přestup Jiřího Procházky do UFC se čekalo dlouho. Že ale i v nejslavnější lize světa vyletí takovou rychlostí, předpokládal málokdo. Nedělní knockout Dominicka Reyese vysloužil českému samuraji posun vzhůru o tři místa na druhou pozici v žebříčku polotěžké váhy. V dalším představení by tak už mohl soupeřit o titulový opasek. Kdo by mohl být jeho soupeřem

  • Šampion - Jan Blachowicz (Polsko) – tip Sportu 45 %

    Český samuraj opravdu zaujal. Vizáží, neuvěřitelným stylem i ukončením. A UFC je v první řadě byznys, po střetu s šampionem se tak začalo okamžitě volat. Polský válečník navíc Procházku popíchnul na sociálních sítích. V případě, že potvrdí pozici favorita v zápase s Gloverem Teixeirou, Brazilec se propadne v žebříčku a rodák z Hostěradic poskočí na jeho první místo. Zaslouženě by se tak měl stát dalším vyzyvatelem.

     

    Žebříček polotěžké divize UFC

    Šampion          Jan Blachowicz (Pol.)

    1.         Glover Teixeira (Braz.)

    2.         JIŘÍ PROCHÁZKA

    3.         Aleksandar Rakić (Rak.)

    4.         Thiago Santos (Braz.)

    5.         Dominick Reyes (USA)

  • 1. Glover Teixeira (Brazílie) – tip Sportu 20 %

    Velezkušený veterán s úchvatnou bilancí. Teixeirovu vizitku zdobí třicet dva vítězství a pouhých sedm neúspěchů. Příští titulový vyzyvatel, s Blachowiczem se utká 4. září. Nejpravděpodobnější možnost, jak by se tak mohl postavit českému samuraji je, že by za čtyři měsíce porazil šampiona a Procházka by opravdu dostal titulový zápas. Kdyby však Polák padl, třeba by Čech musel přejít nejdříve přes něj.

    Hlavní duel UFC Fight Night 182 ovládl jednačtyřicetiletý Brazilec Glover Teixeira, když ve třetím kole nasadil úspěšné škrcení o pět let mladšímu krajanovi Thiagu Santosovi. Hlavní duel UFC Fight Night 182 ovládl jednačtyřicetiletý Brazilec Glover Teixeira, když ve třetím kole nasadil úspěšné škrcení o pět let mladšímu krajanovi Thiagu Santosovi.Foto Nova Sport 2

  • 3. Aleksandar Rakić (Rakousko) – tip Sportu 30 %

    Souboj Rakiče s Procházkou by nejspíš nabídl perfektní podívanou. Dva mladí talenti s neuvěřitelným úderem, kteří si klestí cestu divizí plnou veteránů. Tento duel by i proto dával smysl, bitvě o právoplatného vyzyvatele může pomoci také fakt, že šampion Blachowicz nezápasí tak často a obhajobu s Teixeirou má v plánu až v září. Kdyby tak měl Procházka dostat rovnou šanci prát se o titul, na dlouho by se postavil mimo hru.

    Aleksandar Rakic porazil v rámci UFC 175 Anthonyho Smitha na bodyFoto Instagram UFC

  • 4. Thiago Santos (Brazílie) nebo někdo jiný – tip Sportu 5 %

    Nejméně pravděpodobná varianta, kterou by mohlo zapříčinit snad jen, kdyby byl Procházka dlouhodobě zraněný. Thiago Santos sice na pražském turnaji porazil současného šampiona, od toho momentu už ale uplynulo více než dva roky. Za tu dobu se žebříček nesmírně zamíchal a rodák z Hostěradic Santosovi i zbytku divize odskočil.

    Procházka po triumfu: Blachowicz mi přijde nebezpečnější. Jak vyladí “pomlázku” na hlavě?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud