18. března 2015 • 23:35

V Příbrami se postaví do klece nejstarší zápasník v GCF i ženy

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbramský galavečer MMA GCF CHALLENGE: Back in the Fight 4 bude v několika ohledech výjimečnou událostí. 



K vidění bude neporažený šampion GCF Jiří „Denisa“ Procházka, bude zde k vidění titulový zápas, své zástupce bude mít i něžné pohlaví, které zastoupí za Příbram domácí Lucie Pudilová, kariéru zde ukončí Daniel Jerling a svůj zápas na něm bude mít i aktuální nejstarší zápasník v asociaci GCF Ladislav Erdélyi starší.

„Ano v tomto věku je to u nás skutečně ojedinělé, ale nejsem zcela sám. Musím zmínit Ivana Ivanku staršího, jenž udělal ve svých 47 letech skvělý poslední zápas v Liberci. Já zápasím, protože se mi chce a snažím se tím podpořit rozvoj tohoto velmi náročného sportu, který si zaslouží respekt, úctu a pochopení široké veřejnosti,“ vysvětlil Erdélyi.

A není jen zápasníkem, ale také zakladatelem MMA v Příbrami, spoluzakladatelem domácího KBC Příbram, který oslaví dvacetileté výročí od svého založení, navíc je i trenérem a také spoluorganizátorem turnaje.

„Trénuji každý den a to tak, jak mi dovolí věci v mém životě. V současné době trénuji dvoufázově každý den. Pracuji jak na silově rychlostní přípravě, která se dá po úpravách trénovat i formou fit cross, tak i na vybrušování technik směrem k MMA. Vzhledem ke svému věku nemohu opomenout regeneraci. Tělo už není skutečně nejmladší,“ uvedl Erdélyi, jenž bude zápasit na stejném galavečeru jako jeho syn.

Erdélyi starší má na svém kontě zatím dva zápasy. Jeho poslední zápas, který se konal v Praze a proti němu stál v kleci o mnoho mladší a zkušenější Tomáš Peleška, skončil remízou. I přes svůj věk si příbramský zápasník a trenér udržuje velmi vysokou fyzickou kondici, kterou dokumentuje postava, která mužům v jeho věku často skutečně neodpovídá.

„Co se týče udržování mé kondice, tak to není žádným tajemstvím, držím se základních věcí. Tvrdě na sobě makat,“ vypráví Ladislav Erdélyi. Stejně tak jako jeho většina kolegů a vlastně i svěřenců z domácího KBC Příbram, zažije i on mezinárodní zápas. Konkrétně pro něj půjde o mezinárodní premiéru. Jeho soupeřem bude slovenský Daniel Šimek. Vzhledem k věku slovenského bojovníka půjde rozhodně o souboj generací.

„Na svého soupeře se nijak zvlášť nepřipravuji. Vím o něm, že je tvrdý, mladý a chce vyhrát. Takže to bude boj. Nějakou taktiku mám, ale mně se na MMA líbí právě to, jak je to komplexní sport a nikdy nevíte, co a jak v něm dopadne,“ uzavřel Erdélyi. Jak jeho zápas dopadne, můžete vidět 27. března v příbramské sportovní hale.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud