Marek Stodůlka
20. března 2021 • 16:28

Zápas monster v KSW! Nejsilnější muž světa vs. senegalský bombardér

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžké váhy, pro mnohé diváky nejatraktivnější kategorie zápasníků. Polská organizace KSW však v sobotu večer připravila na turnaji KSW 59 v Lodži souboj opravdových golemů. Domácí Mariusz Pudzianowski drží několik titulů nejsilnějšího muže světa. Se svými 118 kily ale vypadá oproti senegalskému bijci se jménem Serigne Ousmane Dia jako drobek. Ten totiž váží 140 kilogramů a je považován za nejlepšího senegalského wrestlera všech dob.



Organizace KSW má s podobnými zvláštními souboji mnohé zkušenosti. Na bojích Mariusze Pudzianowského proti dalším obrům v podstatě vyrostla. V roce 2010 například polská hvězda vyřídila obtloustlého boxera Erica Esche známého pod přezdívkou „Butterbean“. Dnešní soupeř ale na rozdíl od Esche nepřekypuje tuky, nýbrž svaly. Dokonce i pětinásobný nejsilnější muž světa vedle něj vypadá jako proutek.

O Serignem Ousmanem Diovi zatím fanoušci ve světě MMA nejspíš neslyšeli. Jak by taky mohli, na kontě má pouhé dva souboje. Oba dokázal ukončit v prvním kole, ale ani jeden ze soupeřů, kteří proti němu stanuli, si v kariéře nepřipsal jediné vítězství. Dia je ale známý v rodném Senegalu, údajně z této země nikdy nevzešel lepší wrestler. Nutno říct, že proporce má na zápasníka pořádné. 191 centimetrů a 140 kilogramů, tomu se nevrovná ani Pudzianowski. Stejně jsou na tom oba válečníci pouze věkově, oba již oslavili čtyřiačtyřicáté narozeniny.

Zkušenější Pudzianowski bude v zápase dozajista zastávat roli favorita, víc než kdy jindy tady ale platí nepsané pravidlo: Nemrkejte, zápas může ukončit každá rána. Přestože na kartě figurují po sportovní stránce mnohem zajímavější jména, jako například Darko Stosič, který má za sebou čtyři střety v UFC a v roce 2014 padnul s Jiřím Procházkou, hlavním tahákem večera zůstává souboj monster s nadlidskou silou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud