14. července 2021 • 04:50

Trenér Reinders: Conor pořád má oheň. Proč Vémola porazí Marpa?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nenávistný Conor, zlomená noha a možná tetralogie McGregora s Dustinem Poirierem. To byla hlavní témata, která vyvstala po skončení galavečera UFC 264. V dalším díle iSport podcastu Fight přibližoval svůj pohled na dění kolem irské superstar uznávaný český trenér André Reinders. Zavzpomínal také na MMA v dřívějších dobách a prozradil, co si myslí o domluveném boxerském střetu Karlose Vémoly s hudebníkem Otakarem „Marpem“ Petřinou.



Dalším hostem iSport podcastu Fight byl respektovaný MMA trenér a bývalý zápasník André Reinders. Jako veliký znalec UFC zhodnotil turnaj s číslicí 264, především hlavní duel Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3. Úspěšný český kouč je přesvědčený, že bude i čtvrté pokračování souboje titánů.

„Už vsedě v kleci si Conor připravoval půdu pro odvetu. On v sobě asi ještě oheň má. Hlavně takovou tu… Nechci říct zapšklost. Bude mít prostě pocit, že nešlo o prohru. Po zápase to označoval za nelegitimní vítězství Poiriera kvůli zranění. Byť to zranění způsobil Dustin,“ komentoval Reinders.  

Promluvil také o tom, jak Američan nakonec přeci jen podlehl tlaku, kterému jej irský bouřlivák vystavil. Zkušený trenér také přiznal, že připravit na podobné slovní výpady svěřence není snadné.

Sestřih UFC: McGregor vs. Poirier. Trilogii ukončilo Irovo zranění nohy
Video se připravuje ...

„Je to samozřejmě hodně obtížné. Primárně je to o tom samotném bojovníkovi, který si to musí v hlavě srovnat. Trenér mu může jen ukázat cestu, proč by si to neměl brát k srdci,“ řekl kouč. „Často jsou to situace, které si nechcete připustit, přesto se vás nějak dotknou.“

Došlo i na téma fackování zápasníků před soubojem. Reinders totiž proslul tím, že svého svěřence Miloše Petřáška před duelem občas „propleskne“. Proč?

„Když potřebuje nahecovat, tak někdy i ta facka přijde,“ smál se Reinders. „U Miloše to vzniklo tak, že jsem cítil, že nastupuje jakoby laxně. Náš sport je ale dost ostrý, kolikrát se může rozhodovat v prvních vteřinách zápasu. Bylo to takové nabuzení, aby si uvědomil, že jde bojovat. Pamatuji si, že jsem po jednom vítězném zápase měl potřebu, omluvit se jeho mamince za to, že jí fackuju syna.“

Nakonec byla řeč i o nadcházejícím boxerském klání Karlos Vémola vs. Marpo.

„Věřím v Karlosovo vítězství, byť Marpo je skvělý sportovec. Spoustu let jsme spolu trénovali, byli jsme společně i na turnajích, takže se známe velmi dobře. Ale myslím si, že Karlos je dříč, člověk, který tomu dává sto procent, zatímco Marpo má těch zájmů trošičku víc,“ vysvětlil svůj tip na vítěze Reinders.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud