17. října 2017 • 00:59

BARTH Racing vysílá na Dakar 2018 pět závodníků. A v listopadu chystá party!

Autor: tv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Rallye Dakar 2018 bude mít závodní tým BARTH Racing nejpočetnější výpravu v dosavadní historii. Vůbec poprvé se navíc představí v kategorii osobních automobilů. Jezdec Boris Vaculík a navigátor Martin Plechatý vyjedou do nejtěžší pouštní soutěže se závodním vozem Ford F150 EVO. V sestavě nechybí legendární Josef Macháček, pětinásobný vítěz této soutěže. Do Jižní Ameriky se vydá také velezkušený David Pabiška, v kategorii motocyklů pojede ještě Rudolf Lhotský a ve čtyřkolkách Zdeněk Tůma. Před fanoušky se česká sestava pro Rallye Dakar 2018 poprvé oficiálně ukáže 11. listopadu na výroční akci BARTH Day. V jejím rámci bude k vidění i množství atraktivních automobilů včetně dakarského speciálu od Peugeotu.



BARTH Racing, to je tým matadorů – vždyť motocyklista David Pabiška dokončil náročnou Rallye Dakar již jedenáctkrát! I proto odletí do Argentiny s nejvyššími ambicemi. Na startu nebude chybět ani legenda soutěže Josef Macháček, který letos oslavil jubilejní 60. narozeniny. Ačkoliv účast hodně zvažoval, nakonec se rozhodl opět vydat do nejtěžšího dobrodružství na oblíbené čtyřkolce. Důležitý byl přitom fakt, že se operované rameno po loňském karambolu v horách zahojilo.

„Pabiška s Macháčkem budou v plné síle a očekáváme od nich útok na přední pozice. Patří k vůbec nejzkušenějším účastníkům a je velký zážitek být po jejich boku na Dakaru,“ komentoval jejich účast na nadcházejícím ročníku Rallye Dakar manažer týmu Michal Burkoň.

Novinkou pro BARTH Racing je účast závodního automobilu. Za volant ostrého speciálu Ford F150 EVO usedne Boris Vaculík, který se věnuje 15 let autokrosu a vyhrál mnoho českých a zahraničních pohárů. Navigovat ho bude Martin Plechatý, který se Dakaru účastnil dvakrát v sedle čtyřkolky a jednou v roli navigátora společně s Macháčkem.

Barvy závodního týmu BARTH Racing však bude hájit i další zajímavá technika. V roli asistenčního vozu se na pouštní soutěži vůbec poprvé představí vůz značky Škoda, konkrétně novinka továrny s okřídleným šípem ve znaku, model Kodiaq. Exkluzivní bude také další asistence – Volkswagen Crafter 4Motion. Řídit jej bude populární moderátor Vlasta Korec a vedle něj usedne jeden z nejpopulárnějších českých YouTuberů současnosti Jan Macák alias MenT.

BARTH Day: lasery a závodní Peugeot!

Na všechny zmiňované vozy se budou moci přijít fanoušci Rallye Dakar podívat v rámci akce BARTH Day, která se uskuteční 11. listopadu na zimním stadionu v Pardubicích. Zábavná show pro šest tisíc lidí bude zároveň oslavou 20. výročí založení Autocentra BARTH. Diváci uvidí rozestavěný bivak, novináři si mohou prohlédnout Škodu Kodiaq, VW Crafter 4Motion či nový karavan – obytný vůz HymerCar, který rovněž do Argentiny vyrazí.

„Při BARTH Day budeme veřejnosti představovat náš kompletní tým. Návštěvníci se zároveň mohou těšit na řadu aut a velkou party s laserovou show. Půjde o akci pro celou rodinu,“ uvedl za organizátory Michal Burkoň. Vstup je zdarma a jeden z účastníků navíc bude moci vyhrát VW Golf na půl roku zdarma prostřednictvím služby BARTH Operák.

Výjimečnost BARTH Day navíc zdůrazní závodní speciál od Peugeotu, přivezený na akci přímo z Francie. V něm budou na nadcházejícím ročníku Rallye Dakar závodit například legendy automobilových soutěží Sébastien Loeb a Carlos Sainz. Program na zimním stadionu v Pardubicích začíná od 9 hodin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud