Ivo Pospíšil
10. října 2012 • 10:01

VIDEO: Postrach prvních kol Grosjean slibuje: Změním se!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Monaku narazil během prvního kola do Michaela Schumachera, v Belgii rozrazil Péreze, Hamiltona i Alonsa a v poslední GP Japonska zase sestřelil Marka Webbera. Však už si na sebe pilot Lotusu Romain Grosjean poslechl, že je „cvok, který by potřeboval prázdniny.“ Francouz se však kaje a před dalším závodem slibuje: „Už si budu dávat pozor.“



Radu mu už nabídl i „létající Skot“ Jackie Stewart. „Rád bych mu pomohl, protože má obrovský potenciál. Jenže když bude dál havarovat, ohrozí to jeho další šanci na působení v Lotusu nebo jiných špičkových týmech,“ přiznal na adresu Romaina Grosjeana.

A obává se hlavně jeho startů, po nichž Francouz havaroval v letošní sezoně už sedmkrát. Naposledy v GP Japonska, kdy srazil ve druhé zatáčce Marka Webbera. „Je to cvok prvních kol,“ neodpustil si pak Webber.

A Grosjean se nyní kaje. „Snažím se už být na startech opatrný, o to víc mě mrzí, co se v Japonsku stalo. Nečekal jsem tak velký rozdíl v brzdění mezi mnou a Markem, proto jsme kolidovali. Byla to hloupá chyba. Mark za mnou přišel po závodě a nebyl nadšený - omluvil jsem se mu. Probral jsem to i s týmem. Je to něco, co musím určitě zlepšit,“ vysvětloval Grosjean.

Pro psychickou i fyzickou připravenost využívá taktéž speciálního trenéra. Zda však využije i Stewarta, trojnásobného mistra světa, který je nyní ambasadorem Lotusu, se uvidí.

Grosjeanova havárie v Belgii:

„Až přijde chvíle, kdy o to bude mít zájem, jsem tu pro něj připraven díky vztahu, který mám s týmem. Všichni jezdci, jakmile opustí motokáry, se ale vždy z nějakého důvodu domnívají, že nepotřebují trenéry,“ dodal Stewart.

Grosjeanova havárie v Japonsku:

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud