Jiří Uhlíř
20. února 2013 • 15:12

Seznamte se! Kráska z F1, o níž natočili dokumentární film

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jedinou ženou v jezdeckém poli letošního ročníku formule 1. Susie Wolffová – testovací pilotka stáje Williams. Právě ona v úterý odkryla nový monopost slavné stáje. Třicetiletá Skotka je první osobou po týmových kolezích Pastoru Maldonadovi a Valtteriu Bottasovi. Má šanci, že se v tomto roce zúčastní závodu.



Poslední ženou, která odstartovala do Grand Prix F1, byla Italka Lella Lombardiová. Psal se rok 1976. A Susie Wolffová ji může napodobit.

„Nechci závodit proto, abych ukázala, jak dobré mohou být ženy v porovnání s muži. Chci závodit, protože je to moje vášeň,“ tvrdí Wolffová, která v osmi letech závodila v motokárách a od roku 2006 do 2012 byla v okruhovém seriálu DTM. Objevila se také v monopostech Formule Renault a Formula 3.


Wolffová se v paddocku formule 1 pohybovala již vloni. Celý rok se o půvabné pilotce natáčel dokumentární film z produkce BBC. Režie se ujal její bratr David Stoddard. Na jaře bude mít film o skotské závodníci s názvem

„Nejrychlejší žena světa“ premiéru. „Byla to jedna z nejtěžších věcí, kterou jsem kdy dělala. Jsem totiž celkem stydlivá osoba, můj bratr byl se mnou celkem devět měsíců,“ popisovala Wolffová, která ve Švýcarsku žije se svým manželem – rakouským závodníkem Toto Wolffem.

Skotská pilotka se svými stájovými kolegy Pastorem Maldonadem (vlevo) a Valtteriem Bottasem jsou nyní na testech v Barceloně.Foto FOTO: REUTERS

V dokumentárním filmu vystoupí piloti Lewis Hamilton či David Coulthard, který je velkým vzorem pro Wolffovou. Snímek odhalí zákulisí F1 pohledem ženy, pilotky. „Závodění mám v krvi, dokument má nahlédnout do velmi konkurenčního světa,“ upřesnila Wolffová, která v seriálu DTM vybojovala dvě sedmé příčky.

S týmem Williams je v tomto týdnu na předsezónních testech v Barceloně. Společně s Maldonadem a Bottasem se zaměřují na vývoj nového monopostu FW35. Nevyloučila však, že by se kromě F1 mohla objevit i v šampionátu Gran Turismo.

„V tomto měsíci se chci soustředit hlavně na práci s Williamsem, to je má hlavní priorita. Po testech budu chtít vědět, zda je možné dostat se i do GT,“ upřesnila Wolffová.

Žádná hosteska. Susie Wolffová už několik let profesionálně závodí.
Žádná hosteska. Susie Wolffová už několik let profesionálně závodí.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud