28. července 2013 • 21:01

Alonso a Grosjean se vyhli přísným trestům, Ferrari vyvázlo s pokutou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pilot Ferrari Fernando Alonso unikl vážnějšímu trestu za porušení pravidel při Velké ceně Maďarska formule 1. Španělský exmistr světa v nedělním závodě opakovaně použil předčasně systém DRS, sportovní komisaři ale po delším jednání nezměnili nic na jeho pátém místě, stáji Ferrari pouze uložili pokutu 15.000 eur (389.000 korun).



Systém DRS snižuje aerodynamický odpor vozů pomocí pohyblivého prvku v zadním přítlačném křídle a pilot jej může aktivovat jen v určitých zónách na trati a pouze v případě, že se přiblíží k soupeři, kterého se chystá předjet, na rozdíl menší než jedna sekunda.

Alonso se na Hungaroringu dokonce třikrát do tohoto limitu nevešel. Komisaři usoudili, že chyba byla na straně týmu, který jezdci chybně avizoval možnost zapnutí systému.

Na koberečku byl i pilot Lotusu Romain Grosjean, který nakonec dostal dvacetisekundovou penalizaci za zavinění kontaktu s Jensonem Buttonem z McLarenu.

Ani v tomto případě se pořadí nezměnilo a Grosjean zůstal šestý právě před Buttonem. Už v závodě byl Grosjean potrestán povinným průjezdem uličkou v boxech za opuštění trati při jiném předjížděcím manévru.

Německý pilot Sebastian Vettel z týmu Red Bull Racing se při Velké ceně Maďarska F1 dostává před Romaina Grosjeana s Lotusem
Německý pilot Sebastian Vettel z týmu Red Bull Racing se při Velké ceně Maďarska F1 dostává před Romaina Grosjeana s Lotusem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud